Volvo EX30 domină piața auto din Europa cu vânzări impresionante

Într-un context economic în care multe mărci auto se confruntă cu scăderi ale vânzărilor, Volvo EX30 reușește să atragă atenția și să domine piața europeană prin cifre remarcabile. Conform unui raport recent, în luna mai a acestui an, vânzările auto în Europa au înregistrat o scădere de 2,7%. Cu toate acestea, Volvo a înregistrat o creștere impresionantă de 27% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, atingând un total de 32.826 de unități vândute.

Volvo crește în popularitate în Europa

Volvo a urcat în clasamentul general al vânzărilor auto din Europa, trecând de pe locul 17 în mai 2023 pe locul 14. Acest succes este atribuit în mare parte modelului electric EX30, care se bucură de un preț accesibil și performanțe atractive pentru consumatori. În luna mai, Volvo a vândut peste 11.000 de unități EX30, majoritatea fiind achiziționate de clienți din Europa.

Ascensiunea modelului Volvo EX30, produs în China, nu este tocmai pe placul liderilor auto europeni. Producătorii auto chinezi și-au crescut cota de piață în Europa de la 2,3% anul trecut la 2,5% în mai. Această creștere explică, în parte, taxele impuse asupra mașinilor electrice fabricate în China.

Viitorul producției Volvo în Europa

Începând cu 2025, Volvo EX30 va fi produs și în Europa, o mișcare strategică ce ar putea deschide calea pentru producția locală a modelului EX90. În prezent, mulți producători europeni se confruntă cu dificultăți, iar producția locală este pusă sub semnul întrebării. Chiar și Tesla, care a avut mare succes cu modelul Y, întâmpină acum provocări pe piața europeană.

Conform datelor furnizate de Dataforce, vânzările Tesla au scăzut cu 37% în luna mai, ajungând la 17.953 de unități. Astfel, Tesla a coborât în clasamentul vânzărilor de pe locul 16 anul trecut pe locul 20 în acest an. În contrast, Volkswagen a reușit să își mărească vânzările cu 2,9%, depășind pragul de 117.000 de unități.

Succesul hibridei Toyota

Marca japoneză Toyota continuă să se concentreze pe vehiculele hibride, înregistrând o creștere de 7,2% în vânzări, datorită popularității modelului RAV4. În primul trimestru al anului 2024, 71% din vânzările Toyota au fost reprezentate de vehicule electrificate, în timp ce Lexus a înregistrat un procent de 93% vehicule electrificate.

În concluzie, succesul Volvo EX30 în Europa subliniază schimbările și provocările din industria auto, evidențiind importanța vehiculelor electrice și a strategiilor de producție adaptate noilor realități de piață.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *