SoftwareŞtiri

WhatsApp anunță o nouă aplicație desktop: iată noutățile

WhatsApp a anunțat disponibilitatea unei noi aplicații desktop pentru Windows. Noua actualizare aduce viteze mai mari, securitate și funcții avansate de căutare.

Populara aplicație de mesagerie WhatsApp, deținută de Meta, continuă să câștige noi funcții. În acest context, platforma, care se concentrează de mult timp pe experiența de mesagerie și apeluri între dispozitive, a anunțat în sfârșit aplicația desktop reînnoită pentru Windows. Noua aplicație aduce viteze mai mari, securitate și funcții avansate de căutare.

Mai puțină utilizare a resurselor și funcții noi

Dacă ne amintim, recent am văzut câteva îmbunătățiri în aplicația de desktop Whatsapp, inclusiv conexiune mai rapidă a dispozitivului, sincronizare îmbunătățită între dispozitive, previzualizări de linkuri și stickere. Cu toate acestea, se pare că platforma plănuiește să ducă această experiență la nivelul următor.

Ieri, WhatsApp a anunțat că va accepta apeluri video de grup cu până la 8 persoane și apeluri vocale cu până la 32 de persoane pentru utilizatorii Windows. În plus, platforma, care a fost actualizată cu criptare end-to-end, intenționează să ridice aceste limite în continuare în viitor. Să spunem, de asemenea, că noua versiune depășește cadrul software Electron cu o utilizare mai mică a resurselor și îmbunătățiri ale stabilității.

Pentru cei care nu știu, aplicațiile cu framework Electron folosesc astăzi sistemul de operare în mod limitat. În acest context, aplicația va fi acum mult mai rapidă și mai fiabilă, deoarece este nativă, adică concepută special pentru Windows. Noua aplicație WhatsApp disponibilă în Magazinul Windows.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button