WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicatii de mesagerie din lume, iar aplicația oficială este prezentă pe 1,5 miliarde de telefoane mobile la nivel internațional – Romania, este o tara care foloseste foarte intens aceasta aplicatie. Cu toate acestea, un sondaj recent a relevat că aplicațiile neoficiale pentru utilizarea WhatsApp sunt, de asemenea, destul de populare în anumite regiuni.

În unele teritorii, mesagerul este principalul mijloc de comunicare – dar schimbul de mesaje nu se face prin aplicația oficială Facebook. Conform sondajului, aplicațiile alternative, care în mod obișnuit prezintă unele funcții „suplimentare”, ocupă o parte considerabilă a utilizatorilor din regiuni precum Nigeria, Africa de Sud.

'WhatsApp Fake' depaseste Facebook-ul in unele tari
‘WhatsApp Fake’ depaseste Facebook-ul in unele tari

Un exemplu este GBWhatsApp – care se află în prezent pe locul doi al aplicatiilor de social media din țara sud-africană. Vă permite să vizualizați mesajele deja șterse de celălalt utilizator, să vedeți starea activității (chiar dacă este dezactivat) și alte câteva trucuri, eludând numeroase reguli și instrumente din aplicația oficială și punând în pericol integritatea contactelor.

Evident, utilizarea acestor aplicații neoficiale reprezintă un risc pentru securitate și confidențialitate; și Facebook a încercat deja să avertizeze despre aceasta și să renunțe la descărcări ale aplicației alternative. În schimbul resurselor „suplimentare”, utilizatorul poate expune conversații, media și chiar datele schimbate în mesaje; acest lucru fără a menționa riscul de a avea contul dvs. clonat și folosit pentru a dăuna contactelor.

Pe piața africană, GBWhatsApp este la fel de popular ca WhatsApp oficial. Există și alte aplicații, precum YoWhatsApp și FMWhatsApp. Unele dintre ele oferă chiar o limită mai mare pentru trimiterea fișierelor și crearea mai multor conturi pe același dispozitiv.

Este important de menționat că, deși majoritatea acestor aplicații au caracteristici interesante pentru conversații – sau chiar pentru a ocoli unele instrumente WhatsApp – acestea nu ar trebui utilizate. Aceste aplicatii profită de instrumente neautorizate din aplicația oficială și nu sunt responsabile pentru daunele suferite de dvs. sau de contactele dvs. În plus, contul dvs. poate fi blocat atunci când utilizați aplicații neoficiale.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro,...

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *