Wi-Fi 7: primele PC-uri compatibile vor fi lansate de Intel în 2024

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
3 Min
Wi-Fi 7
Wi-Fi 7

Intel va lansa în curând pe piață protocolul Wi-Fi 7 (802.11b), care va dubla viteza conexiunii la rețea față de generația anterioară, Wi-Fi 6E (802.11ax).

După o primă demonstrație de Wi-Fi 7 de la MediaTek la CES 2022 , apoi primele cipuri compatibile lansate de Qualcomm în mai, știm acum când va ajunge Wi-Fi 7 pe computerele noastre. Într-adevăr, ETNews raportează că, la o conferință de presă recentă în Asia-Pacific, Eric MacLaughlin, vicepreședinte pentru soluții wireless la Intel, a anunțat că compania va adopta următoarea generație de Wi-Fi 7 (sau 802.11be) în laptopuri până în 2024.

Compania dezvoltă în prezent tehnologia de conectivitate de ultimă generație pentru a obține certificarea de la „Wi-Fi Alliance”, care intenționează să vizeze viteze de până la 48 Gbps . Angajatul Intel mai precizează că, după o lansare pe câteva modele în 2024, compania se așteaptă ca Wi-Fi 7 să ajungă masiv pe computere în anul următor, în 2025.

Care este diferenta dintre Wi-Fi 7 si Wi-Fi 6?

Au trecut câțiva ani de când Wi-Fi 6 a apărut pe routerele noastre. Un nou standard Wi-Fi 6E mai avansat a fost implementat pe Bouygues Telecom la începutul anului și, prin urmare, ar putea fi ultimul înainte de sosirea Wi-Fi 7 în doi ani. Ca o reamintire, Wi-Fi 6E acceptă spectrul de 6 GHz , care oferă o lățime de bandă mult mai mare decât Wi-Fi 6 precedent. Crește de patru ori numărul de unde disponibile și aduce viteza la 2,6 GB/s, față de 2 GB/s pentru Wi-Fi 6.

La rândul său, Wi-Fi 7 va stabiliza lățimea de bandă la 6 GHz, oferind în același timp viteze de 5,8 Gbps. Standardul Wi-Fi 7 va fi, de asemenea, pregătit pentru viitor, deoarece va fi gata să accepte o creștere a lățimii de bandă de până la 7 GHz. În ceea ce privește lățimea de bandă, „Wi-Fi 7 aproape dublează lățimea de bandă de frecvență de la 802.11ax (170 MHz) la 320 MHz și dublează viteza Wi-Fi”, a spus McLaughlin.

Intel prevede, de asemenea, că aplicațiile Wi-Fi 7 se vor extinde rapid la jocuri video, realitate virtuală, realitate augmentată și roboți.

[SURSA]

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat: ,
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.