Windows 11 vine cu îmbunătățiri de performanță

Windows 11 oferă îmbunătățiri imense de performanță față de Windows 10.

Microsoft se pregătește să lanseze noua versiune de Windows, Windows 11, pe 24 iunie. Recent, versiunea beta a dezvoltatorului a sistemului de operare a fost scursă. YouTuber-ul Ben Anonymous, care analizează sistemul de operare scurs, vorbește despre îmbunătățiri majore ale performanței față de Windows 10. Cu toate acestea, acest YouTuber susține că a făcut recenzii într-o versiune oficială și nu în versiunea beta pentru dezvoltatori. De fapt, dezvoltatorul ne arată câteva caracteristici care nu se află în versiunea beta.

YouTube video

Laptopul folosit de YouTuber include Intel Core i7-10875H și NVIDIA GeForce RTX 2070 Super. Ben Anonymous ne-a reflectat mai întâi timpul de pornire al noului sistem de operare. Timpul, care este de 16 secunde în versiunea Windows 10, scade la 13 secunde în noul sistem de operare. Acesta este încă un semn bun pentru performanța lui Windows 11 la început.

YouTuber-ul a efectuat apoi teste 3D Mark separat pe Windows 10 și Windows 11. În timp ce scorul Windows 10 în Time Spy este 6872, Windows 11 finalizează același test cu 7613 puncte. Dacă aruncăm o privire detaliată asupra scorului GPU, putem vedea că Windows 11 este în creștere. Scorul, care a fost 6927 în Windows 10, a crescut la 7426 în noua versiune. De asemenea, întâlnim aceeași tendință în scorul procesorului. Scorul, care a fost 6573 în Windows 10, a crescut la 8886 în noua versiune.

Unul dintre testele efectuate de Ben Anonymous este testul vitezei de stocare pe CrystalDiskMark. Noua versiune atrage atenția obținând un rezultat mai bun decât succesorul său ca urmare a acestui test. În plus, performanța single-core și multi-core este, de asemenea, în creștere în Windows 11 în testul Geekbench. Rezultatul de performanță unic, care a fost 1138 în Windows 10, a crescut la 1251 în Windows 11. Scorul multi-core a fost măsurat la 6284 de puncte în versiunea veche, în timp ce rezultatul a fost 7444 în noua versiune. Prin urmare, putem spune că există o creștere semnificativă a performanțelor de bază.

Efectuând testele, YouTuber a eliminat toate software-urile pe care ventilatoarele le-au putut controla în timpul testelor și a lăsat controlul complet la nivelul sistemului de operare. Sistemul de operare rulează ventilatoarele complet diferit în timpul testelor. După cum știm, cu cât CPU și GPU rămân mai răcoroase, cu atât performanța este mai bună. Cu toate acestea, temperaturile nu reflectă acest lucru. Mai ales când 3D Mark este rulat, putem vedea că CPU și GPU funcționează mai fierbinte, dar ventilatoarele rulează mai tare și mai consecvent.

În cele din urmă, să menționăm că atunci când Windows 11 este anunțat oficial, vor fi făcute mult mai multe teste de performanță și putem avea informații mult mai clare cu privire la acest subiect.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *