Windows 10
Windows 10

Microsoft renunta usor usor si el la 32 de biti, lucru pe care competitorii gigantului american a facut-o deja. Compania a anuntat ca nu va mai livra partenerilor sistemul de operare Windows pe 32 de biti, aceasta arhitectura fiind una invechita.

In cazul in care stii ca rulezi pe 32 de biti, nu este nici o problema, deocamdata vei putea rula programele acestea, iar daca ai 64 biti, la fel, veti putea rula absolut orice program. Acest lucru insa nu este valabil pe termen lung pentru ca dezvoltatorii nu vor mai opera acest sistem de operare, computerele ce vor iesi din magazine vor avea sistemul de operare Windows pe 64 de biti, totusi nu te va impiedica nimeni sa iti cumperi sistemul de operare pe 32 de biti, daca acesta va fi disponibil pe piata, pentru ca Microsoft nu a adus vorba de copiile ce sunt deja pe piata.

Care sunt efectele schimbarii?

Teoretic, daca stii ceva despre 32 biti, esti constient ca acesta lucreaza pe procesoare vechi si este limitat la folosirea memoriei ram la doar 3.2 GB, acest lucru nu ar avea nici un efect negativ, ba chiar ar incuraja dezvoltarea aplicatiilor, jocurilor si asa mai departe. Inafara de dezvoltatori, mai foloseste cineva Windows pe 32 de biti in 2020?

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.