Windows XP are inca mai multi utilizatori decat Windows 8, Vista si Chrome OS

Windows XP
Windows XP

Îndrăgitul Windows XP a avut suportul încheiat în 2014 de Microsoft , ceea ce înseamnă că a fost neglijat în cadrul companiei și nu a primit aproape nicio actualizare – cu excepția cazurilor de securitate foarte grave, cum ar fi cazul ransomware-ului Wanna Cry . Cea mai recentă versiune a platformei care a primit încă o formă de atenție din partea companiei nu a mai vizat consumatorul mediu și a pierdut acest privilegiu în 2019 .

Cu toate acestea, o cotă foarte mare din piață încă insistă asupra sistemului de operare întârziat, după cum se arată în datele din august 2020 de la NetMarketShare . Conform raportului, 1,26% din computerele active din lume folosesc Windows XP – mai mult decât Ubuntu (1,08%), Windows 8 (0,57%), Windows Vista (0,12%) și chiar și cele moderne ChromeOS (0,42%).

Windows 10 (56,42%) și Windows 7 (26,03%) rămân cele mai populare, Windows 7 ajungând și la data de expirare acum în 2020. Mac OS X 10,15 (3,49%) ) este versiunea sistemului Apple cel mai bine poziționată în clasament.

Citeste si:  Windows 10: actualizarea din octombrie este disponibila pentru descarcare
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
The Boys sezonul 2

The Boys sezonul 2: cand vor aparea urmatoarele episoade ale serialului?

Articolul următor
IMKER AromaLUX XS02.AC

Review: IMKER AromaLUX XS02.AC - Cel mai bun odorizant auto?

Postări Asemănatoare
Total
0
Share