Gabe Newell, CEO Valve, a declarat într-un interviu că este gata să discute cu Microsoft despre integrarea Xbox Game Pass în catalogul Steam. Într-adevăr, firma nu are intenția de a lansa un „Steam Pass”, iar eforturile de a face serviciul compatibil cu Steam Deck sunt deja în derulare. Cu toate acestea, încă nu s-a făcut nimic.

În urmă cu trei zile, Bethesda a anunțat migrarea lansatorului său la Steam. Dacă multe dintre jocurile sale erau deja pe platformă, este totuși o nouă apropiere între Microsoft și magazin, care par deosebit de rapid să colaboreze în ultima vreme. Aproape că am uita că Xbox Game Pass este un concurent direct cu Steam. Cu sistemul său de abonament și un catalog din ce în ce mai simplu, serviciul cucerește din ce în ce mai mulți jucători în fiecare zi.

Vom vedea într-o zi apariția unui „Steam Pass”, la fel ca proiectul Spartacus de la Sony? Răspunsul de la Gabe Newell, CEO al Valve, este categoric: nu . „Nu cred că trebuie să creăm noi înșine un serviciu de abonament în acest moment”, explică el într-un interviu PC Gamer. Totuși, s-ar putea găsi o altă soluție: direct Game Pass-ul în cadrul catalogului Steam.

XBOX GAME PASS VINE ÎN CURÂND PE STEAM?

„Este în mod clar o opțiune populară printre clienții lor și am fi mai mult decât bucuroși să lucrăm cu ei pentru a o integra în Steam” a continuat Gabe Newell. De acolo pentru a vă imagina descărcarea jocurilor din catalogul Game Pass din lansator, este doar un pas. Mai ales că nu ar fi o premieră pentru platformă. Jocurile EA Play sunt deja disponibile în catalogul său din 2020.

Mai mult, Phil Spencer, șeful Xbox, a vorbit deja despre compatibilitatea bună a lui Xbox Cloud Gaming cu Steam Deck. Prin urmare, s-ar putea ca Game Pass să integreze, la rândul său, recenta consolă portabilă de la Valve. Pe acest subiect, Gabe Newell declară: „Am discutat mult cu ei. Dacă clienții tăi o doresc, atunci trebuie să găsești o modalitate de a o face. Suntem acolo. »

Nu chiar o promisiune, darămite un anunț. Cu toate acestea, cu capacitatea de a instala Windows pe Steam Deck ar veni, teoretic, cu capacitatea de a rula Xbox Game Pass. În ceea ce privește integrarea sa în catalogul Steam, rămâne un obstacol major: cel al comisionului. Într-adevăr, este un pariu sigur că Microsoft va fi reticent să plătească 30% din veniturile sale către Valve.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns