Xbox One sau PlayStation 4? Care este mai bun, comparatie, cat de bine se vad jocurile, pretul si specificatiile

Xbox One sau PlayStation 4
Xbox One sau PlayStation 4

Xbox One sau PlayStation 4? Stim ca asta este o intrebare care te macina, astazi vom vorbi despre care este mai bun, cea mai buna consola, comparatie, cat de bine se vad jocurile, preturile si despre specificatiile acestor doua console pe care le puteti achizitiona si in Romania de prin mai toate magazinele online specifice, dar si din magazinele offline precum Altex, Flanco si asa mai departe.

Astazi vom oferi informatiile despre abele produse, atat despre Xbox One cat si despre PlayStation 4, stim ca anul acesta se vor lansa alte doua console de la cele doua companii Microsoft si de la Sony, insa acest top va fi cu siguranta unul bine venit pentru toata lumea.

Aceste doua gadgeturi apar dupa o lunga asteptare si cu siguranta trebuie sa recunoastem ca au reusit sa ne schimbe modul in care percepem jocurile, cum le jucam si asa mai departe. Sunt de parere ca subiectul nu este inca incheiat, cel putin mai va dura un an pana toti de aici isi vor dori sa incheie discutiile despre aceste doua console. Deocamdata sunt foarte bune si utilizabile.

Datorita daptului ca au fost lansate mai multe modele ale acestor console, in momentul de fata vom analiza diferentele dintre SONY PlayStation 4 Slim (PS4 Slim) si MICROSOFT Xbox One S. (PS4 vs Xbox One)

Xbox One sau PlayStation 4?

Mai jos veti vedea o comparare intre specificatii, variantelor PS4 Slim si Xbox One S, de asemenea vom vorbi si despre preturi si un video comparativ cu aceste doua console. Specificatiile sunt in limba engleza, speram sa nu va deranjeze acest lucru, in functie de comentariile pe care le primim, vom actualiza articolul cu specificatiile in limba romana, insa daca sunteti familiarizati cu specificatiile produselor veti intelege despre ce este vorba.

Citeste si:  Sony anunta Xperia 8 Lite

Specificatii PlayStation 4 VS Xbox One S

PlayStation 2016 Slim Xbox One S
Storage Capacity 500 GB, 1 TB 500 GB, 1TB, 2TB 
Software Compatibility Plays all PS4 games Plays all Xbox One games
CPU 8 Core AMD Jaguar  8 Core AMD Jaguar 1.75Ghz (Source)
RAM 8 GB GDDR5 8 GB GDDR3 (Source)
GPU 1.84 TFLOP AMD Radeon Processor 914 Ghz AMD Radeon Processor (Source)
HDR Video Streaming  Yes Yes
HDR Game Playback Yes, for compatible titles Yes, for compatible titles
Special Features HDR playback with system update Built-in IR Blaster
Blu-ray Drive BD x6 CAV DVD 8X CAV 4K UHD Blu-ray Drive with 4K Blu-Ray Playback
Size 10.4″ x 11.3″ x 1.5″ 9″ x 11 1/2″ x 2 1/2″
Output HDR HDR, 4K Video
Controller 1 Updated DualShock 4 Controller 1 Slim Controller
US Availability September 15 2016 August 2016

Avand in vedere specificatiile de mai sus, vedem ca aceste doua console au o performanta similara iar alegerea in mare masura trebuie sa iti apartina tie, in functie de jocurile pe care vrei sa le joci pentru ca stim ca sunt si jocuri eclusiviste pentru fiecare dintre aceste console, acestea sunt:

 

PS4 VS Xbox One
PS4 VS Xbox One

Jocuri Exclusive PS4

 • Uncharted 4;
 • Horizon Zero Down;
 • Bloodborne;
 • The Last of Us;
 • God of War;
 • Marvel’s Spider-Man.

Jocuri Exclusive Xbox One

 • Halo;
 • Forza Motorsport;
 • Gears of War;
 • Dead Rising;
 • Quantum Break;
 • Titanfall 1.
Citeste si:  Windows 10 are bug care afectează conexiunea la internet

PS4 Slim sau Xbox One S: Ce pret au acestea?

In primul rand trebuie sa fim de acord ca stim faptul ca PlayStation este vazut ca o consola mai buna, mai premium, ceea ce a afectat pretul, dar nu cu mult, cel putin in Romania, diferentele de pret nu sunt foarte mari, daca ne uitam insa spre vest, vedem o diferenta ceva mai mare, totusi, din punctul meu de vedere este vorba doar de preferinte, intr-adevar este vorba de o investitie mai mare si de jocuri ceva mai bune din partea Sony si poate ca acesta este unul din motive, dar in rest nu avem nimic extraordinar.

Cat costa PlayStation 4 Slim: In momentul de fata acesta are cel mai mic pret de 1.399,90 de LEI pe Altex

Cat costa Xbox One S: In momentul de fata, puteti achizitiona aceasta consola la 1.149,90 de LEI la Altex.

Xbox One sau PlayStation 4: Cum se vede in jocuri?

Pentru acest video avem jocul Battlefield 4, un joc foarte popular cu o grafica impresionanta, ce vedem? EI bine diferentele nu sunt extrem de mari, dar sunt, asa ca cel mai bine pe baza informatiilor pe care le aveti din acest articol puteti sa deduceti singuri ce consola vi se potriveste cel mai mult.

Va recomand sa va uitati si la jocurile pe care le aveti disponibile ca fiind exclusive pentru ca va puteti trezi ca doriti sa jucati un joc si sa nu il puteti juca pentru ca este disponibil pe cealalta console si ai facut achizitia gresita.

Citeste si:  De acum, conferințele de pe Microsoft Teams vor suporta 20,000 de participanți
Xbox One sau PlayStation 4
Xbox One sau PlayStation 4

Concluzie personala: PS4 VS Xbox One

Grafică: Deși Xbox One S are un avantaj grafic față de PS4 Slim, PS4 are o linie de jocuri mai bună. Aș fi sigur până acum să spun că PS4 are trei „jocuri ucigașe” care ar trebui sa insemne ceva si pentru tine: Horizon Zero Dawn, Uncharted 4 și Persona 5.

Design: Abele console au avantaje la acest capitol, au scos amandoua variante ce arata mai bine decat versiunile originale, Slim la PS4 si S la Xbox One, acestea arata foarte bine. Totusi daca ma intrebi pe mine, PS4 Slim arata mai bine decat un Xbox One S.

PlayStation 4
PlayStation 4

Spațiu de stocare: PS4 Slim vă permite în mod oficial să actualizați hard disk-ul sistemului fara a renunta la garanția produsului. Acesta este un plus major. Xbox One S, pe de altă parte, acceptă doar stocarea externă. Desi este posibila actualizarea spatiului de stocare intern, acest lucru duce din pacate la anularea garantiei.

Caracteristici suplimentare: în mod surprinzător, Xbox One S acceptă redarea Blu-Ray 4K, în timp ce niciun sistem PS4 (nici măcar Pro) nu acceptă acest lucru în prezent. Sony încearcă probabil să-și sporească vânzările din propria linie de playere Blu-Ray 4K de sine stătătoare, ceea ce este păcat. Ambele console au, de asemenea, o serie de opțiuni de streaming media.

În opinia mea (probabil si a multora dintre voi), PS4 este consola pe care trebuie să o obții, doar pentru exclusivele lor de consolă. In rest Xbox One S este mai bun cand vine vorba de hardware.

Articolul anterior
optimizare SEO

Ce trebuie sa stii despre imagini in termeni de optimizare SEO?

Articolul următor
Xiaomi Mi 10

Xiaomi Mi 10 va avea o camera de 108 MP

Postări Asemănatoare
Total
3
Share