Xbox Series X: Microsoft dezvaluie specificatiile noi ale consolei

Xbox Series X
Xbox Series X

Microsoft a dezvăluit, luni (16), specificațiile complete ale consolei Xbox Series X, programată să fie lansată până la sfârșitul anului și care va ajunge cu suport pentru toate jocurile din generațiile anterioare (Xbox One, Xbox 360 și Xbox). Consola video promite performanțe puternice, cu un procesor AMD Zen 2 personalizat, 8 nuclee de 3,8 GHz fiecare, în plus fata de AMD RNDA 2 GPU cu 12 teraflops și 52 de unități de calcul cu 1.825 GHz fiecare, împreună cu 16 GB memorie RAM, procesor de 7 nm și SSD de 1 TB.

Potrivit gigantului Redmond, memoria RAM a consolei va fi distribuită pentru a crește performanța: 2,5 GB pentru sistemul de operare, 3,5 GB pentru memoria standard și 10 GB pentru optimizarea GPU. În plus, dispozitivul va avea 2 plăci de bază, a căror răcire se va face cu aerul tras în partea de jos și împins în sus de un ventilator.

Xbox Series X
Xbox Series X

Utilizatorul va avea posibilitatea de a extinde stocarea până la 1 TB, folosind un hard disk extern conectat la portul USB 3.2. Reamintind că Xbox Series X va veni cu o unitate optică Blu-ray 4K cu performanță la 60 fps, ajungând până la 120 fps.

Citeste si:  Mozilla lansează propriul serviciu de VPN

Încărcare mai rapidă și alte știri

Timpul mai scurt de încărcare a jocului este una dintre noutățile dezvaluite, datorită unei integrări mai bune între hardware și software, combinând viteza SSD cu puterea de procesare a consolei, rezultat care va fi văzut mai ales în jocurile open world. Compania a spus că a colaborat îndeaproape cu principalii producători de televizoare pentru a se asigura că ecranele sunt compatibile cu funcțiile găsite în noua generație a consolei, contribuind, de exemplu, la reducerea latenței.

Alte detalii dezvăluite se referă la joystick-ul cu conexiune USB-C, baterii AA și suport Bluetooth Low Energy. Xbox Series X va avea 30,1 inci înălțime și 15,1 inci lățime și adâncime, dacă este utilizat vertical.

Total
5
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
Despre Coronavirus

Coronavirus (Covid-19) in Romania: Raspunsuri la intrebari, ce trebuie sa faci si cum sa te feresti de o eventuala infectie

Next Article
TikTok este acuzata

TikTok acuzat ca a cenzurat videoclipuri cu utilizatori „urati si saraci”

Related Posts