Xiaomi 12T, primele presupuse specificații tehnice

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
2 Min
Xiaomi 12T, primele presupuse specificații tehnice

În ultimele ore, apar informatii care ar putea fi specificațiile tehnice ale Xiaomi 12T, exponentul „de bază” al noii familii de smartphone-uri de vârf de la producătorul chinez, al cărui debut ar trebui să aibă loc în următoarele câteva săptămâni, tocmai la timp pentru a se confrunta cu cele mai bune lansari.

Informația vine de la băieții XiaomiUI, care au efectuat printre altele o operațiune frumoasă de data mining scotocind în codul altui model de smartphone al companiei, mai exact 12 Pro (varianta cu cip Dimensity). Rezumăm pe scurt și pe puncte ceea ce a apărut:

 • Nume de cod: Platon
 • Ecran: rezoluție 1,5K (2.712 x 1.220 pixeli), scaner de amprentă integrat în afișaj, tehnologie OLED
 • SoC: MediaTek Dimensity 8100 Ultra (cip nou, aparent realizat la 5 nm, momentan nu este clar cu ce diferă de Dimensity 8100 „standard” dar este legitim să presupunem frecvențe mai mari)
 • RAM: 8 GB, LPDDR5
 • Stocare: 128 sau 256 GB, UFS 3.1
 • Camere:
  • Principal din spate: senzor 108MP, Samsung ISOCELL HM6
  • Unghi ultra-larg spate: senzor de 8MP, Samsung S5K4H7
  • Macro din spate: senzor de 2MP
  • Față: senzor 20MP, Sony IMX596

Momentan, nu au apărut detalii despre baterie sau despre viteza de încărcare. Dintre tot ce am raportat mai sus, datele care se lasă puțin mai nedumerite sunt cele ale rezoluției ecranului; pare ciudat că Xiaomi decide să iasă din standard în comparație cu un FHD+ tradițional. Nu poate fi exclus ca codul să se refere la altceva, dar pentru moment pur și simplu nu avem elemente care să tragă judecăți mai concrete.

Reamintim că Xiaomi 12T ar trebui să fie însoțit de cel puțin un alt model, 12T Pro, cu o cameră principală de 200 MP (încă nu este clar dacă va folosi senzorul Samsung ISOCELL HP1 sau HP3). Ne așteptăm la o lansare între august și septembrie, cel puțin în China.

[SURSA]

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat: ,
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.