ReviewŞtiriTelefoane

Xiaomi 13 Pro Review în limba romană

Astăzi vă prezentăm Xiaomi 13 Pro Review, în limba romana, afla mai jos părerea noastră despre acest telefon. Xiaomi este o companie binecunoscută pentru telefoanele sale de buget; insa deși modelele entry level si mid-level generează cea mai mare parte din veniturile companiei, Xiaomi nu a neglijat deloc segmentul telefoanelor de top. Astăzi vom arunca o privire asupra lui Xiaomi 13 Pro, noul super star al producătorului chinez. Dacă până acum modelele sale de vârf aveau mai mereu acel ceva care le plasa în mod nefavorabil față de competiție, acest lucru se schimbă radical odată cu lansarea noului Xiaomi 13 Pro.

Design

Xiaomi 13 Pro reprezintă un punct de cotitură important în ceea ce privește designul. Calitatea construcției este una care ne întrece orice așteptări, partea din spate fiind acoperită de ceramică. Nu putea fi trecută cu vederea nici protecția la praf și apă, telefonul încadrându-se în standardul de protecție IP68.

Xiaomi 13 Pro Review
Xiaomi 13 Pro Review

Cu alte cuvinte, Xiaomi 13 Pro este un telefon pe care îl putem categorisi fără niciun dubiu ca fiind Premium. Primul lucru pe care îl veți observa la acest smartphone, pe lângă look-ul său, este greutatea. Cântărește în jur de 229 de grame, fiind unul dintre cele mai solide telefoane de aceste dimensiuni. În combinație cu spatele de ceramică cu margini rotunjite, telefonul lasă o impresie plăcută oricui are ocazia să îl testeze.

Vestea proastă este că ceramica, la fel ca sticla, este un veritabil magnet de amprente. Acestea sunt în general vizibile cel mai tare pe telefoanele de culoare neagră; astfel că puteți minimiza acest aspect alegând o culoare mai deschisă. Sau poate că doriți să puneți o husă peste un astfel de telefon nu tocmai ieftin, caz în care nu trebuie să vă faceti griji cu privire la amprentele de pe spate.

Un alt lucru pe care îl apreciem la Xiaomi 13 Pro este modul în care camerele de pe spate sunt aduse la același nivel. Camerele nu ies în exterior în mod individual, așa cum ne-am obișnuit cu alte modele de top din acest segment de preț.

Ecran

Xiaomi 13 Pro Review

În ceea ce privește display-ul, trebuie să știți că acesta este un OLED cu rată de refresh de 120 Hz. Rezoluția panoului este de 3200 x 1400 pixeli, iar diagonala de 6.73 inch. Rezultă astfel o densitate impresionantă a pixelilor de 522 ppi. Rata de reîmprospătare a ecranului este una dinamică, asta însemnând că se ajustează automat la valori cuprinse între 1 Hz și 120 Hz, în funcție de necesități. Acest lucru este foarte important dacă ne dorim o autonomie bună a bateriei. Menționăm și că ecranul are o luminozitate foarte ridicată (1200 nits), astfel că poate fi folosit în zilele cu soare fără niciun fel de problemă.

Hardware și Software

Nu doar aspectul telefonului este unul de invidiat, ci și dotările hardware. Xiaomi 13 Pro integrează ultimul procesor de top, Snapdragon 8 Gen 2, precum și 12 GB RAM LPDDR5X. Spațiul de stocare constă în 256 GB memorie tip UFS 4.0. Există compatibilitate pentru standardul WiFi 7, fiind astfel posibile conexiuni multiple pe frecvențele de 5 GHz și 6 GHz. Pe partea de conectivitate mai beneficiem de Bluetooth 5.3, dual-SIM, dar și un modul infraroșu, numai bun pentru când dorim să controlăm televizorul personal sau cel dintr-un bar, fără să depindem de o conexiune WiFi.

Xiaomi 13 Pro Review

Chip-ul Snapdragon susține telefonul fără probleme în orice fel de activități. Xiaomi 13 Pro reușește astfel să atingă performanțe mai mari decât competitori precum Google Pixel 7 Pro, pentru perioade mai lungi de timp. Pe deasupra, temperaturile pe care le resimte utilizatorul sunt mai mici.

Telefonul rulează Android 13, care vine preinstalat din fabrică, peste care este aplicată interfața MIUI cu versiunea 14. Xiaomi 13 Pro va beneficia, promite producătorul, de încă 3 generații de Android și 5 ani de actualizări de securitate. Din fericire, acest trend de asigurare a update-urilor pe termen lung începe să prindă tracțiune în categoria telefoanelor Premium. O veste bună pentru cei care nu doresc să fie nevoiți să schimbe telefonul anual.

Baterie

De departe, capitolul la care excelează Xiaomi 13 Pro față de competitorii săi este bateria. Mai exact timpul său foarte scurt de încărcare. Telefonul dispune de o baterie cu o capacitate de 4.820 mAh, ce se încarcă la 120 W folosind încărcătorul pus la dispoziție de producător. Astfel, timpul de încărcare al acumulatorului de la 0 la 100 este de doar 20 de minute.

Xiaomi 13 Pro Review

Există totuși o mică precizare pe care dorim să o facem în legătură cu acest timp de încărcare. Funcția care permite încărcarea completă în 20 de minute trebuie activată mai întâi din setările telefonului. De asemenea, chiar dacă Xiaomi promite că s-a asigurat că bateria telefonului nu se va degrada rapid în timpul încărcării la putere maximă, noi vă recomandăm să activați funcția doar atunci când vă este necesară. Temperaturile mari atinse în timpul încărăcării telefoanelor sunt un factor semnificativ când vine vorba de uzura bateriilor.

Camera

Xiaomi 13 Pro pune punctul pe i și când vine vorba de cameră. Cele 3 module de pe spate (un senzor Sony IMX989 de 50 MP, o cameră telephoto și încă o cameră wide-angle) au fost realizate în colaborare cu Leica, care a furnizat și lentilele pentru acestea.

Lesne de înțeles, fotografiile rezultate sunt excepționale atăt ca detalii, cât și ca reproducție a culorilor; indiferent că facem poze pe timp de zi sau în condiții de iluminare slabă.

Concluzie

Xiaomi 13 Pro Review

Este clar că Xiaomi 13 Pro reprezintă un competitor de temut în categoria vârfurilor de gamă. Acest smartphone este potrivit pentru oricine dorește un device care este capabil să țină pasul cu modele precum Samsung Galaxy S23 Ultra, mai ales pentru cei pasionați de fotografie sau care nu găsesc niciodată timp pentru a-și încărca telefonul.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button