Xiaomi dezvaluie Mi MIX Alpha, telefonul cu ecran pe toate partile

Xiaomi, unul dintre cei mai importanți producători de telefoane din China, a dezvăluit smartphone-ul „concept” al celei de-a…

Xiaomi, unul dintre cei mai importanți producători de telefoane din China, a dezvăluit smartphone-ul „concept” al celei de-a doua generații Mi MIX, și anume Alpha.

Mi MIX Alpha vine cu un raport “screen-to-body” de 180,6%, ceea ce face ca așa-numitul ecran surround să se înfășoare în jurul dispozitivului și să-i acopere aproape toată suprafața.

“Telefonul are margini extrem de subțiri în partea de sus și în jos iar butoanele fizice sunt inexistente”, a declarat Xiaomi într-un comunicat. „O nouă tehnologie acustică înlocuiește difuzorul tradițional destinat apelurilor, în timp ce părțile dispozitivului sunt sensibile la presiune și folosesc un mecanism de vibrare pentru a simula atingerea butoanelor reale.”

Mi MIX Alfa este alcătuit aproape în totalitate din aliaj de titan, sticlă de safir și ceramică. Smartphone-ul e dotat cu un procesorul Snapdragon 855+, 12 GB de memorie RAM, 512 GB de stocare ultra-rapidă UFS 3.0, un senzor de amprentă în ecran și o baterie de tip catod silicon nano de 4.050 mAh, care acceptă încăracare rapidă de 40W.

Sistemul de operare este MIUI. Ca afișaj avem un ecran OLED flexibil de 7,92 inch, împreună cu rezoluție 2088×2250 pixeli. Telefonul măsoară 154,38×72,3×10,4 mm și cântărește 241 de grame.

Smartphone-ul este dotat cu trei camere pe spate și este primul smartphone al companiei care folosește un senzor Samsung HMX de 108MP.

Pe partea de conectivitate, Mi MIX Alpha vine cu modem 5G, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0 și GPS. În loc de butoane fizice, smartphone-ul are margini sensibile la presiune, care pot fi utilizate pentru a bloca ecranul și a modifica volumul.

Mi Mix Alpha va fi scos la vânzare în decembrie pentru 19.999 CNY (aproximativ 2.814 dolari), dar în cantități limitate. Nu este clar dacă smartphone-ul va fi lansat și în afara Chinei.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POSTĂRI ASEMĂNATOARE