telefon cu camera sub ecran
telefon cu camera sub ecran

Un nou brevet înregistrat de producătorul chinez Xiaomi a dezvăluit una dintre posibilitățile de proiectare care vor fi adoptate de companie în telefoanele viitoare. Documentul sugerează o posibilitate vizuală pentru smartphone-urile care aduc camera frontală sub ecran, adică discret și fără niciun fel de crestătură sau orificiu pe ecran.

Conform site-ului Let Go Digital , brevetul prezintă un senzor care poate fi poziționat în centru sau în partea superioară stângă a panoului. Când camera selfie este activată, zona înconjurătoare devine transparentă, permițând obiectivului să capteze ceea ce dorește utilizatorul. Când opriți funcția, spațiul este din nou dedicat în întregime conținutului.

Designul de brevet arată, de asemenea, un telefon mobil fără curbe pe ecran și cu margini subțiri, în stilul Xiaomi Mi 9 . În plus, modelul în cauză are un receptor de apel în partea de sus și trei camere din spate – un standard adoptat probabil doar în această înregistrare și care nu va fi urmat în mod obligatoriu.

Xiaomi camera in ecran

Merită să ne amintim că înregistrarea brevetelor de către companii nu înseamnă neapărat că vor fi utilizate: Xiaomi poate rezerva tehnologia doar pentru ca alți producători să nu o adopte.

Atât marca chineza, cât și rivalul Oppo și chiar Nokia cercetează această posibilitate de plasare a camerelor frontale sub ecran – iar compania în sine a avut câteva brevete în acest domeniu încă de anul trecut , cercetând chiar posibilitatea de a plasa două camere în loc de doar unul.

Deocamdată, nu există nicio previziune de lansare comercială pentru un smartphone de la Xiaomi sau alte companii cu această tehnologie.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.