La mai bine de un an de la sosirea primului său smartphone pliabil, Mi MIX Fold, Xiaomi a ridicat în sfârșit vălul succesorului său, MIX Fold 2. Acesta din urmă nu a ajuns singur la conferința din China, deoarece a fost însoțit de căștile Xiaomi Buds 4 Pro, un ceas Watch S1 Pro, un Redmi K50 Extreme Edition precum și o tabletă Pad 5 Pro de 12,4 inchi.

Xiaomi MIX Fold 2 este mult mai puternic decât predecesorul său. Este alimentat de noul cip Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, care a fost deja găsit în Xiaomi 12S, 12S Pro și 12S Ultra. Cu toate acestea, particularitatea smartphone-ului constă mai ales în designul său.

Xiaomi lansează MIX Fold 2

Xiaomi MIX Fold 2 are o grosime de doar 5.4 MM

În timp ce Xiaomi Mi Mix Fold masoara 7,62 mm pentru 317 de grame când este deschis, MIX Fold 2 împinge limitele subțirii măsurând doar 5,4 mm grosime pentru doar 262 de grame. Prin urmare, este cel mai subțire smartphone pliabil din lume. Xiaomi anunță că aproape a atins limita în ceea ce privește grosimea, deoarece este aproape de dimensiunea portului USB-C. Producătorul chinez nu pare să fi sacrificat rezistența dispozitivului, amintim că predecesorul său era deja de două ori mai rezistent decât un Galaxy Fold.

Datorită grosimii reduse, Xiaomi a trebuit să reducă și dimensiunea bateriei. Vom găsi de această dată un acumulator de 4500 mAh, care este tot mai mare decât cel de 4400 mAh de pe Galaxy Z Fold 4 de la Samsung, prezentat ieri. Bateria este încă compatibilă cu încărcare rapidă de 67 W.

Autonomia ar putea să nu fie foarte afectată de această reducere a bateriei, deoarece Xiaomi MIX Fold 2 utilizează componente mult mai eficiente din punct de vedere energetic. În interior, de exemplu, vom avea un ecran OLED 2K+ (2160 x 1914 pixeli) de 8,02 inchi LTPO 2.0 Eco² de la Samsung cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Este prima dată când un dispozitiv îl folosește în afara Galaxy Folds. În exterior, există un al doilea ecran AMOLED E5 120 Hz FHD + de 6,56 inchi (2520 x 1080 pixeli) protejat de Gorilla Glass Victus.

Xiaomi lansează MIX Fold 2

Pe partea foto, smartphone-ul se bazează pe o configurație cu trei camere, cu un senzor principal IMX766 de 50 MP, un senzor cu unghi ultra-larg de 13 MP și un teleobiectiv de 8 MP. Partea foto este semnată Leica VARIO-SUMMICRON, cu deschidere f/1.8-f/2.6, distanță focală 15mm-45mm și zoom optic 2X.

Xiaomi lansează MIX Fold 2

Xiaomi MIX Fold 2 este disponibil în China de la 8.999 de yuani (1.290 de euro) pentru versiunea cu 12 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare, dar, din păcate, nu va fi comercializat în Romania.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns