Android 13: Google va impune actualizări rapide tuturor producătorilor

În 2016, Google a schimbat jocul pentru actualizările Android prin integrarea unei funcții numită Actualizare fără probleme sau „actualizare rapidă” în Pixel. În principiu (în tehnică, mai puțin), ideea este relativ simplă: se va permite utilizatorilor să continue navigarea pe smartphone-ul lor în timp ce acesta se actualizează. Într-adevăr, în majoritatea cazurilor, trebuie să așteptați descărcarea și instalarea actualizării, apoi repornirea telefonului înainte de a putea reveni la utilizarea normală.

De atunci mai mulți producători au integrat functia, dar au fost toti? Nu! Pentru că unele mărci ireductibile îi nu l-au adaugat. Ne gândim în special la Samsung care, la 6 ani de la introducerea actualizărilor rapide, refuză încă să-l integreze în telefoanele sale . Totuși, asta s-ar putea schimba foarte curând. Într-adevăr, un document recent publicat de Google pare să indice că toate viitoarele smartphone-uri lansate pe Android 13 vor trebui să ofere această tehnologie.

Samsung va fi fortat in curand sa integreze actualizarile in fundal

Astfel, în documentul de definire a premiselor pentru compatibilitatea cu Android, înțelegeți regulile care trebuie respectate pentru obținerea unei licențe de operare de la Google, firma Mountain View prevede că „dispozitivele în cauză TREBUIE să suporte actualizări de sistem A/B” . Traducere: Smartphone-urile trebuie să se poată actualiza folosind două partiții, exact cum funcționează actualizările rapide.

Cu alte cuvinte, totul pare să indice că următoarele smartphone-uri care rulează Android 13 vor trebui să ofere funcționalitatea. De acolo și până la prezicerea că Galaxy S23 va integra în sfârșit această tehnologie, mai este un singur pas. Cu toate acestea, rețineți că este încă devreme pentru a face o certitudine. Ca o amintire, ne-am gândit deja că Android 11 va marca obligația de a integra actualizări rapide, ceea ce nu a fost cazul.

[SURSA]

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *