Apple va remedia eroarea Safari care dezvăluie istoricul utilizatorilor

Apple dezvoltă un patch pentru bug-ul Safari depistat cu câteva zile în urmă. Această încălcare, prezentă doar pe Safari 15, permite unui site web să vada istoricul de navigare al utilizatorilor de internet fără acordul acestora. Apple nu specifică când va fi oferită actualizarea pe dispozitivele afectate, cum ar fi iPhone-urile, iPad-urile și MacBook-urile.

În urmă cu câteva zile, FingerprintJS, o companie specializată în detectarea fraudelor pe internet, a descoperit un defect uriaș în modul în care funcționează Safari 15 pe iPhone, iPad și Mac. Exploatată de site-uri web rău intenționate, această încălcare face posibilă dezvaluirea istoricului de navigare al utilizatorilor de internet și a ID-ului de utilizator Google. Datorită acestui identificator, site-urile frauduloase pot obține în special acces la avatarul Google al utilizatorului de internet.

Alertat de FingerprintJS, Apple s-a angajat în dezvoltarea unei remedieri. La scurt timp după dezvăluirea defectului, mai multe indicii apărute pe Github au confirmat că compania lucrează activ la o soluție, relatează cei de la MacRumors marți, 18 ianuarie 2022.

Pentru moment, gigantul din Cupertino nu a implementat încă acest patch pe Safari. Actualizarea nu va fi disponibilă până când Apple va lansa actualizări pentru macOS Monterey, iOS 15 și iPadOS 15 care includ o nouă versiune de Safari. Având în vedere programul companiei, aceste firmware ar trebui să aterizeze în următoarele săptămâni.

După cum a fost anunțat anterior, defectul afectează doar terminalele echipate cu Safari 15, cea mai recentă versiune a browserului web implicit pentru terminalele Apple. Utilizatorii de internet care accesează Internet prin Safari 14 sau o versiune anterioară a browserului nu sunt afectați de această breșă imensă.

Deocamdată, Apple nu a dat o dată pentru implementarea acestui patch, care pune în pericol confidențialitatea și datele personale ale multor utilizatori de internet. Vă vom spune mai multe despre rezolvarea acestei încălcări cât mai curând posibil. Așteptând mai multe informații despre subiect, nu ezitați să vă dați părerea în comentariile de mai jos.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *