Google Search devine un aliat pentru studenți: Ajutor în trigonometrie, calcul, geometrie și fizică!

Google Search

Google, gigantul tehnologic, nu încetează să ne surprindă cu inovațiile sale. De ani buni, Google ne-a ajutat cu temele pentru acasă, iar acum, cu ajutorul funcției Lens, ne oferă soluții pas cu pas la problemele matematice. Însă, noutatea cea mai recentă este că Google Search s-a perfecționat în domenii precum trigonometrie, calcul, geometrie și fizică.

Conform declarațiilor Google, acum, atunci când introduci o ecuație sau o integrală în bara de căutare sau faci o fotografie a problemei folosind Lens, vei primi o explicație detaliată și o soluție pas cu pas. Mai mult, dacă ești curios să testezi această funcție, poți tasta „math solver” și vei fi îndrumat către această experiență, disponibilă în curând și pe mobil.

În ceea ce privește geometria, Google Lens a evoluat într-atât încât poate interpreta atât componentele vizuale, cât și cele textuale ale problemelor legate de triunghiuri. A face o fotografie este o alternativă mult mai intuitivă decât a scrie o întrebare detaliată care să descrie problema vizuală cu care te confrunți.

Mai mult, Google a început să utilizeze modele de limbaj de mari dimensiuni (LLMs) pentru a permite Search să răspundă mai eficient la problemele de cuvinte legate de fizica liceală. În martie, Google a integrat Modelul de Limbaj Pathways (PaLM) în Bard, îmbunătățind astfel capacitățile legate de matematică și logică. Aceasta a făcut posibilă rezolvarea problemelor matematice și de cuvinte în mai mulți pași.

Noua funcție introdusă astăzi va ajuta utilizatorii să identifice valorile cunoscute și necunoscute, precum și să înțeleagă care formule să folosească și când, astfel încât să poată rezolva aceste probleme în viitor cu mult mai multă ușurință.

Google continuă să se dezvolte și să ofere soluții inovatoare pentru utilizatorii săi, facilitând procesul de învățare și rezolvare a problemelor complexe. Această evoluție a Google Search reprezintă un pas înainte semnificativ în domeniul tehnologiei educaționale și promite să transforme modul în care studenții abordează temele și studiul independent.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un comentariu

Share to...