Diverse

Jocuri de cazino care au eşuat

Industria jocurilor de noroc aşa cum o cunoaştem acum a făcut faţă multor provocări de-a lungul timpului. Faptul că astăzi vedem în oferta unui cazinou online un număr bine definit de jocuri se datorează unei selecţii naturale care ţine cont în principal de preferinţele jucătorilor. 

Aşa se face că există câteva jocuri de cazinou care au eşuat probei trecerii timpului şi care nu se regăsesc în oferta actuală a unei platforme online, jocuri pe care prezentul articol le va aduce în atenţia jucătorilor.

Faro

Să ai parte de rotiri gratuite fără depunere este visul oricărui jucător de păcănele. Poţi încă de la primul spin să ai parte de un câştig frumos care să te facă încrezător în forţele proprii şi să îţi dea încrederea să încerci şi alte jocuri din ofertă fără niciun efort financiar suplimentar din partea ta. 

Poţi depune pariuri la ruletă, un joc care a traversat timpul şi şi-a păstrat aceeaşi prospeţime şi popularitate, fapt care i-a adus de altfel şi apelativul de regină a jocurilor de cazino. Este bine însă să cunoşti faptul că un joc similar celui de ruletă făcea furori în Vestul Sălbatic, un joc care era preferat dacă îţi vine să crezi celebrului joc de poker. 

Acest joc se numea Faro şi implica un set de 52 de cărţi de joc care se aşezau într-un număr de 13 pe o masă de joc, de unde şi similaritatea cu jocul de ruletă. Pariai împotriva casei pe una dintre cele 13 cărţi, dar aveai posibilitatea să plasezi şi pariuri multiple, precum la jocul de ruletă. 

Prima carte extrasă din pachet era dată la o parte, fiind considerată carte „arsă”, următoarea fiind poziţionată în partea dealerului. A 3-a carte din pachet aparţinea jucătorului şi se numea carte „anglaise” iar jocul în sine presupunea înşiruirea pe masa de joc a 13 cărţi.

Pariurile erau considerate câştigate de casă dacă în cele 13 se regăsea cartea bancherului şi câştigate de către jucători dacă în şirul de 13 se identifica cartea engleză extrasă la începutul jocului.

sloturi 7 role

Sloturi cu 7 role

Tehnologia a adus după sine şi modificarea gusturilor jucătorilor în materie de sloturi. De la banalele aparate unde doar linia mediană determina un câştig, tehnologia ne aduce astăzi pe ecranul unui slot o mulţime de linii de plată pe care arhitectura unui astfel de joc o oferă. 

Cele mai accesate şi totodată cele mai populare sloturi sunt cele care dispun de o arhitectură care se bazează pe 5 role dispuse pe 3 rânduri, arhitectura numită lapidar 5X3. Ai în acest fel ai la îndemână o multitudine de combinaţii care se pot realiza atât de la stânga cât şi de la dreapta ecranului şi care poate da în acest fel naştere la mult mai multe posibilităţi de câştig.

Deşi la prima vedere o arhitectură de joc care se bazează pe 7 role este mult mai benefică decât cea dispusă pe 5 role în realitate această structură nu este ofertantă pentru jucător. Câmpul vizual se măreşte, atenţia nu se poate concentra asupra tuturor rolelor prin urmare slotul devine obositor şi este părăsit în scurt timp de jucător. 

Acest lucru face că prezenţa acestora să fie aproape inexistentă într-un cazinou online, cele mai accesate fiind cele cu 5 role şi 3 rânduri, care dau posibilitatea jucătorului să fie atent la joc dar să se şi bucure de gameplay-ul acestuia.

Showtime Holdem

Indiscutabil, varianta americană de poker cunoscută sub denumirea de Poker Texas Hold’em este cea mai populară variantă a acestui joc întâlnită în oferta unui cazinou online. Ce ai spune însă dacă un joc de poker pe numele său Showtime Holdem ar face parte din oferta unui cazino online?

La prima vedere ar fi un lucru bun însă experienţa negativă trăită de cazinouri dar şi de jucători pe durata acestui joc face că acesta să nu fie disponibil în oferta unei platforme moderne de jocuri online. Diferenţa esenţială faţă de jocul de poker Texas Holdem este aceea că toţi jucătorii au cărţile la vedere, deci lipseşte acea doză de mister pe care Texas Holdem o oferă din plin.

Cu alte cuvinte fiecare jucător vede cărţile adversarului, le vede şi pe cele de pe masă deci pur şi simplu decizia se ia cerebral, fără a mai pune în balanţă şi hazardul. Ori tocmai acesta face sarea şi piperul jocului de poker, nu ştii ce cărţi au ceilalţi în mână şi suspansul se menţine în acest fel până în clipa în care în finalul jocului se arată cărţile fiecăruia, determinând în acest fel câştigătorul.

duplicate poker

Duplicate poker 

Aşa cum uşor se poate deduce din titlul jocului, Duplicate Poker implică existenţa a 2 sau mai multe mese de joc. Fiecare masă de joc foloseşte mâinile împărţite din acelaşi pachet de cărţi deci şi fiecare jucător are în mâna aceleaşi cărţi ca şi persoana aşezată în acelaşi loc la mesele prezente în joc.

Câştigătorul se desemnează în persoana celui care a câştigat cele mai multe jetoane pe general sau dimpotrivă, în persoană jucătorului care a pierdut cele mai puţine jetoane. Jocul nu are acel adaos de adrenalină pe care Texas Holdem îl implică, pur şi simplu se joacă cerebral, cel care pierde cel mai puţin câştiga în detrimentul unui jucător care poate paria sub impulsul momentului şi să facă de pildă All Inn.

Concluzie

Fără îndoială că toate aceste jocuri nu sunt prezente în oferta platformelor online dintr-un simplu motiv, ele nu intră în aria de preferinţe a jucătorilor moderni. Poate că la momentul lansării lor aceste jocuri au avut parte de un public entuziast însă lipsa de adrenalină pe care aceste jocuri le implică au făcut ca ele să nu treacă proba timpului. Rămân totuşi o plăcută amintire a inteligenţei celor care le-au adus în atenţia publicului larg, se pot juca ca divertisment însă ele nu vor face obiectul nici unei prezenţe în oferta site-urilor de jocuri de noroc moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare