Microsoft spune că AI va fi revoluţia

Microsoft crede cu tărie în inteligența artificială și intenționează să o facă unul dintre obiectivele sale principale în următorii ani. Compania de la Redmond a anunțat extinderea parteneriatului cu OpenAI, compania care a creat ChatGPT și Dall-E 2.

Microsoft intenționează să facă din inteligența artificială următorul său cal de bătaie. Compania de la Redmond a anunțat prelungirea parteneriatului cu OpenAI semnat în 2019, cu o finanțare semnificativă de câteva miliarde de dolari .

Aceasta este „a treia fază” a acestui parteneriat și, conform celor scurse până acum, noua investiție s-ar putea ridica la 10 miliarde de dolari. O cifră colosală care ar face din Microsoft principalul acționar al Open AI cu 49% din capital.

AI este următoarea revoluție tehnologică după PC și internet pentru Microsoft

Într-o postare pe blog, compania americană oferă câteva informații despre această colaborare. Investițiile vizează în primul rând cercetările efectuate de OpenAI în domeniul inteligenței artificiale, de exemplu cu supercomputere.

Scopul este, de asemenea, de a permite dezvoltatorilor, prin intermediul serviciului Azure cloud, să creeze noi aplicații folosind această tehnologie datorită accesului direct la modelele Open AI. Se pot imagina multe lucruri, mai ales multiplicarea software-ului cu inteligența artificială ca motor. Satya Nadella, CEO al Microsoft, s-a asigurat că toți dezvoltatorii și organizațiile din toate sectoarele vor avea acces. În cele din urmă, Microsoft speră că AI va deveni un instrument comun care este acceptat de toți. Nu vorbim de un generator de imagini sau de text, ci de utilizări mai profunde în software util (și profitabil). De exemplu, ne putem imagina un IA foarte avansat care ne însoțește în utilizarea următorului Windows sau este folosit în jocuri video.

Dacă Microsoft investește atât de mult în AI, este pentru că vede in aceasta următoarea mare revoluție tehnologică. În anunțul său, compania Redmond susține că utilizarea inteligenței artificiale va crea un cutremur asemănător cu cele provocate de apariția PC-urilor, a internetului, a telefoanelor mobile și a cloud-ului. Un pariu pe viitor care pare mai coerent decât cel al unor concurenți, care mizează pe alte tehnologii precum metaversul.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *