Potrivit The Elec, iPhone 16 Pro va avea tehnologia Face ID sub ecran

iPhone 16 Pro va dispune de tehnologia Face ID sub ecran pentru a oferi o suprafață mai mare de afișare utilizabilă, potrivit ziarului coreean The Elec.

Apple va plasa componentele necesare pentru Face ID direct sub ecranul iPhone-ului în 2024. Când nu este utilizat, va arăta ca zona normală a ecranului.

Raportul clarifică faptul că gaura din ecran pentru camera frontală va rămâne în iPhone 16 Pro, dar utilizarea ecranului va fi îmbunătățită.

Elec coroborează, de asemenea, zvonurile conform cărora toate cele patru modele din gama iPhone 15 vor oferi Dynamic Island, aducând caracteristica de la iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max la cele două modele standard.

Raportul adaugă că, odată ce Apple a implementat tehnologia Face ID sub-display, va trece la adoptarea unei camere sub-panel (UPC), eliminând astfel toate decupările de ecran prezente în prezent pe iPhone.

Potrivit The Elec, iPhone 16 Pro va avea tehnologia Face ID sub ecran
Potrivit The Elec, iPhone 16 Pro va avea tehnologia Face ID sub ecran

Foaia de parcurs a ecranelor iPhone

Aceste informații sunt în concordanță cu foaia de parcurs stabilită de analistul de display Ross Young în mai 2022. Young a subliniat un ciclu în care Apple va alterna între modelele Pro și non-Pro în fiecare an când vine vorba de introducerea decupărilor de ecran, revizuite sau noi. sub ecran:

Modelele Pro vor fi primele care vor primi inovații de afișare de acest gen, așa cum s-a văzut pentru prima dată anul trecut cu Dynamic Island pe iPhone 14 Pro, în timp ce modelele standard de iPhone 14 au rămas cu aceeași „crestătură” decât iPhone 13.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că fiecare configurație de decupaje de ecran și tehnologia panoului inferior va persista până la două generații pe fiecare iPhone înainte ca dispozitivul să aibă o zonă de ecran complet utilizabilă undeva în jurul anului 2027.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *