ReviewTehnologie

Review Huawei AX3 Wi-Fi 6 – Un router ce surprinde prin pret si performanta

Review Huawei AX3 WiFi6
Review Huawei AX3 WiFi6
Marian Ciobanu 01/07/2021

Am avut ocazia să testez routerul Wi-Fi al momentului, despre care mulți vorbesc și despre care mulți vor să il aibă. Mă refer la routerul Huawei AX3, care este unul dintre puținele compatibile cu noul standard Wi-Fi 6 disponibil pe piața locală.

Nu numai că se remarcă prin faptul că este destul de complet în ceea ce privește caracteristicile, dar și pentru că are o acoperire largă, astfel încât să nu aveți nevoie de un alt router pentru casa dvs.

În plus, are un procesor intern care ne garantează obținerea vitezei contractate cu operatorul nostru (atâta timp cât și operatorul respectă) atunci când suntem conectați prin Wi-Fi, mai ales dacă suntem cu noul Wi-Fi 6.

Vom efectua câteva teste cu acest nou router Huawei și vă vom arăta, de asemenea, funcțiile pe care ni le va oferi, astfel încât să îl puteți cunoaște și să fiți conștienți de orice, dacă vă gândiți să îl cumpărați.

Să începem!

PRECIZĂRI : Această revizuire este pentru persoanele care doresc pur și simplu să aibă o experiență mai bună cu rețeaua Wi-Fi, router-ul are opțiuni pe care furnizorul de internet nu le oferă, pentru a avea o acoperire mai mare, fără a pierde mult viteza, etc . NU este o recenzie pentru persoanele care au cunoștințe despre subiectul rețelelor, așa că modul bridge NU a fost folosit sau ceva de genul acesta. A fost urmat doar cu instrucțiunile date în manualul rapid de utilizare al routerului Huawei pentru a accesa internetul.

Design-ul

Acest router se remarcă prin faptul că este un dispozitiv de dimensiuni normale, foarte subțire, dar cu patru antene mari care vor fi responsabile de răspândirea semnalului Wi-Fi în locuri în care nu ajung alte routere.

Review Huawei AX3 WiFi6
Review Huawei AX3 WiFi6

Privind-o din față, vom găsi un buton cu „H” care va permite funcția WPS să fie activată astfel încât să se poată conecta cu alte dispozitive compatibile din apropiere fără a fi nevoie să introduceți parole.

Pe aceeași parte avem și conectivitatea NFC, astfel încât să putem aduce orice smartphone Android cu conectivitate NFC și astfel dispozitivul se va conecta automat la rețeaua noastră Wi-Fi fără a fi nevoie să căutăm rețeaua și să introducem parola noastră. Pur și simplu aduceți smartphone-ul mai aproape de router și conexiunea este deja stabilită.

În partea inferioară vom găsi un LED care schimbă culoarea între verde și roșu care indică starea routerului și a conexiunii la internet. În partea stângă și dreapta vom găsi doar orificii de ventilație.

În spate vom găsi intrarea pentru conexiunea electrică, urmată de portul WAN, apoi avem trei porturi LAN și, în cele din urmă, avem un buton de resetare cu butonul respectiv pentru pornire și oprire.

Software și caracteristici

Să începem prin a cunoaște specificațiile tehnice ale acestui router înainte de a continua cu analiza.

  • Dimensiuni: 225 x 159,2 x 39,7 mm, greutate 403 grame.
  • WIFI: 802.11 ax / ac / n / a 2×2 și 802.11 ax / n / b / g 2×2, MU-MIMO.
  • Viteza maximă fără fir: 2.976 Mbps (2.4 GHz: 574 Mbps – 5 GHz: 2.402 Mbps).
  • Procesor: CPU Gigahome Quad-core 1,4 GHz
  • Interfață: WAN: Un port Ethernet 10/100 / 1.000 Mbps LAN: Trei porturi Ethernet 10/100 / 1.000 Mbps.
  • Alimentare: 12V, Consum 24 W.

Vă spun că Huawei AX3 poate fi gestionat în două moduri. Primul este prin aplicația Huawei AI Life disponibilă pentru iOS și Android, unde vom găsi o interfață mai ușor de utilizat.

Review Huawei AX3 WiFi6
Review Huawei AX3 WiFi6

În această aplicație putem vedea în timp real viteza de descărcare și viteza pe care o procesează routerul, precum și starea semnalului Wi-Fi 2.4, unde putem vedea ce canal (de la 1 la 11) este cel mai utilizat în locația noastră, oferindu-ne opțiunea de a trece automat la cel mai neocupat canal.

Putem vedea, de asemenea, o listă cu toate dispozitivele care sunt conectate la rețeaua noastră (și, de asemenea, cele care au fost conectate) care ne informează despre ce tip de frecvență sunt conectate. Selectând unul, putem alege dacă dorim ca aceștia să aibă acces la internet, să limiteze viteza și să alegem zilele și orele în care se pot conecta.

Putem activa o rețea pentru oaspeți unde putem personaliza numele rețelei, îi putem atribui o parolă sau nu, durata în care rețeaua va fi activă și, dacă este necesar, putem aplica o limită de viteză.

Administrare prin web

Routerul oferă, de asemenea, o interfață web accesată prin introducerea URL-ului http://192.168.3.1 și care are o interfață mult mai avansată și cu mai multe setări decât ceea ce putem vedea în aplicație. De fapt, dacă furnizorul nostru de internet utilizează tipul de autentificare PPPoE, ne putem iniția conexiunea direct de la routerul Huawei.

Acoperire și viteză

În ciuda faptului că acest Huawei AX3 are patru antene mari și puternice, NU este un extender Wi-Fi. Cu toate acestea, acoperirea sa Wi-Fi rezistă destul de bine.

Casa mea are aproximativ 25 de metri lungime și are un singur etaj, iar acest router a reușit să-mi ofere un semnal aproape în toată casa, deși, desigur, cu cât m-am îndepărtat mai mult de router, cu atât a redus viteza, dar, în general, a funcționat bine pentru mine.

Viteza când eram lângă router a atins întotdeauna 400 Mbps de descărcare WIFI 6, aici depinde si de viteza pe care o aloca operatorul de internet. Dacă m-am conectat la 2.4 Rețeaua GHz, viteza maximă pe care a atins-o a fost de aproximativ 100 Mbps.

Concluzie

După cum ați văzut probabil în această analiză, nu sunt un expert în această lume a routerelor, personal îl folosesc întotdeauna pe cel pe care mi-l oferă furnizorul meu de internet pentru uz personal, dar pentru a extinde rețeaua la restul casei mele, acolo da, folosesc un router Tenda care este oarecum de bază.

Review Huawei AX3 WiFi6
Review Huawei AX3 WiFi6

Dar când Huawei mi-a împrumutat routerul lor AX3 Wi-Fi, am fost destul de interesat să pot testa faimoasa rețea Wi-Fi 6 care va deveni următorul standard. Experiența mea cu un Huawei P40 a fost destul de bună, cel puțin în camera mea toate dispozitivele mele funcționau la 400 Mbps, care este viteza contractată cu DIGI.

Mi-a plăcut, de asemenea, aplicația sa, care ofera informatii importante cum ar fi vizualizarea dispozitivelor conectate, limitarea vitezei, aplicarea programelor etc. Mi-a plăcut toate acestea și le recomand cu drag.

Ceva care mi-a plăcut foarte mult și pe care ar trebui să-l aibă toate routerele este NFC-ul, nu este nimic mai bun decât primirea vizitatorilor și atunci când cer cheia Wi-Fi, le spui doar să vină cu telefonul mobil Android la portul NFC și sunt conectati instantaneu. Ne pare rău pentru utilizatorii de iPhone, dar acest lucru nu funcționează pentru iOS ☹

Mi-a plăcut și am impresionat acoperirea acestuia, nu reușisem niciodată să ajung la rețeaua Wi-Fi din camera mea spre exteriorul casei mele, deși semnalul era slab și viteza scăzută, este un merit pe care alții nu îl pot face, așa că acolo Huawei a câștigat aplauze.

Oricum, pot să vă spun doar că, pe perioada îndelungată de utilizare pe care am avut-o cu acest router, nu am avut niciodată o problemă, o cădere de rețea, nimic. De fapt, DIGI a funcționat mai bine pentru mine ca niciodată hahahaha, chiar impresionează cât de bine funcționează acest Huawei AX3, așa că, evident, îl recomand, credeți-mă că nu veți regreta că l-ați cumpărat.

Disponibilitate

Huawei AX3 este deja disponibil pe eMAG pentru 400 de lei, in momentul de fata, speram ca pretul sa mai si scada o data cu trecerea timpului, cu siguranta acest router va fi in continuare un interes pentru utilizatori ceva timp de acum incolo.

Etichete:
Hardware Huawei
Share to...