Cu cea mai recentă actualizare de securitate, Samsung face un pas important pentru a asigura confidențialitatea și securitatea utilizatorilor săi. Compania lansează patch-ul de securitate Android 2023 din ianuarie 2023 pentru dispozitivele sale eligibile, printre care se numără și Galaxy Z Flip. Patch-ul conține mai mult de 70 de vulnerabilități diferite, inclusiv unele care sunt specifice produselor Samsung. Actualizarea de securitate din această lună este un pas important pentru a menține utilizatorii Galaxy în siguranță și securitate într-un peisaj digital în continuă schimbare.
Samsung lansează rapid patch-ul de securitate Android din ianuarie 2023
Ritmul actualizărilor de securitate de la Samsung s-a accelerat în ultima vreme, compania lansând astfel prompt patch-ul de securitate Android din ianuarie 2023 pentru dispozitivele sale eligibile. Noul SMR (Security Maintenance Release) este acum disponibil pentru modelul original Galaxy Z Flip în Europa, modelul 4G primind actualizarea în Italia cu versiunea de firmware F700FXXSAIVL3, iar modelul 5G fiind disponibil în Spania, Elveția, Portugalia, Țările de Jos și Regatul Unit. Această actualizare ar trebui să se extindă în zilele următoare în mai multe regiuni, inclusiv în SUA, unde utilizatorii pot accesa meniul Actualizare software din aplicația Setări și pot apăsa pe Descărcare și instalare pentru a verifica manual actualizările sau pot aștepta o notificare care să îi îndemne să descarce actualizarea drept OTA. Această actualizare se aplică, de asemenea, și altor dispozitive Galaxy eligibile, cum ar fi Galaxy Z Fold 4, care vor primi în curând actualizarea de securitate din ianuarie.
Conținutul patch-ului de securitate din ianuarie
Actualizarea este una cuprinzătoare, conținând peste 70 de vulnerabilități. Peste 50 dintre acestea au fost patch-uri din buletinul de securitate Android Security Bulletin (ASB) al Google, care afectează întregul ecosistem Android. Toate patch-urile pentru vulnerabilități ASB au fost clasificate de Google ca fiind de „gravitate ridicată”. În plus față de patch-urile ASB, Samsung a corectat, de asemenea, 20 de vulnerabilități specifice Galaxy, cunoscute sub numele de Samsung Vulnerabilities and Exposures (SVE). Printre acestea se numără un defect de gravitate ridicată care permitea executarea arbitrară de cod, precum și mai multe probleme „moderate” care afectau diverse aplicații și componente de sistem. Astfel, această mișcare din partea Samsung demonstrează angajamentul său de a se asigura că utilizatorii dispun de cele mai recente patch-uri de securitate.