TikTok ridică un steag alb: datele utilizatorilor vor rămâne în Europa

Populara aplicație de social media TikTok este sub presiune atât din partea Europei, cât și a SUA. Criticat pentru securitatea datelor, Tiktok a anunțat că va păstra datele utilizatorilor în Europa.

Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul European au luat recent o decizie importantă pentru TikTok, care este deținut de compania chineză ByteDance. Europa a interzis aplicația pe dispozitivele oficiale și personale ale personalului, susținând că TikTok a partajat datele utilizatorilor cu guvernul chinez. Acum, TikTok a anunțat că va păstra datele utilizatorilor în Europa.

TikTok va păstra datele utilizatorilor în Europa

TikTok a anunțat standardul de securitate a datelor pe care l-a numit Project Clover în anunțul său. În consecință, TikTok se angajează să păstreze datele utilizatorilor în Europa, reducând datele de export și accesul angajaților la datele utilizatorilor. TikTok a implementat anterior programul Project Texas pentru a răspunde preocupărilor SUA.

„Suntem o companie de conformitate”, a declarat Theo Bertram, vicepreședinte pentru relații guvernamentale și politici publice. Spune-ne care sunt problemele și apoi vom lucra împreună la soluții. „Aceasta a fost abordarea noastră în SUA și peste tot în altă parte”, a spus el.

TikTok

Companie europeană pentru controlul centrelor de date

TikTok a declarat anul trecut că va înființa centrul de date Dublin din Irlanda. Anunțul de astăzi adaugă încă două centre de date la acest lucru. Unul dintre aceste centre de date va fi în Dublin, iar celălalt va fi în Hamar, Norvegia. Operarea acestor centre de date va fi asigurată de o companie europeană de securitate terță parte.

Această firmă de securitate va supraveghea și controla centrul de date. TikTok spune că va stoca datele utilizatorilor la nivel local începând cu acest an, dar tranziția va dura până în 2024. În plus, se preconizează că aceste trei centre de date vor reprezenta o investiție anuală de 1,2 miliarde de euro atunci când sunt complet operaționale. Între timp, legislatorii americani au acordat executivului noi puteri care îi permit să interzică TikTok și alte tehnologii străine dacă acestea reprezintă o amenințare pentru securitatea națională.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *