Un nou document scoate la iveală planurile Marinei Statelor Unite de a crea un super roi de drone

Marina americană investește într-un nou proiect numit Super Swarm, un roi de drone mici, inteligente din punct de vedere artificial, care pot efectua atacuri kamikaze.

Documentul, analizat de MIT Technology Review, dezvăluie studiul Marinei americane privind utilizarea dronelor pe câmpul de luptă. Super Swarm ar putea fi lansat de pe mai multe platforme, cum ar fi submarine sau avioane. Aceste drone ar putea transporta explozibili, echipamente care pot bruia semnale sau arme.

Documentul dezvăluie alte două inițiative:

DEALRS: o încercare de a crea o navă-mamă capabilă să transporte și să lanseze roiurile de drone.

MASS: acronim care înseamnă Large-Scale Autonomous Systems Manufacturing (Fabricarea sistemelor autonome pe scară largă) și care presupune crearea unei imprimante 3D capabile să producă drone ieftine și de unică folosință. Necesitatea de a crea drone ieftine și de unică folosință este esențială pentru dezvoltarea unui sistem precum Super Swarm. La urma urmei, cu cât roiurile sunt mai mari, cu atât mai mari sunt șansele unui atac de succes. 

Dronele sunt folosite din ce în ce mai mult în războaie

De ani de zile, Marina Statelor Unite experimentează cu dronele în diferite funcții. Proiectul Super Swarm este cel mai recent exemplu în acest sens. În plus, evenimentele recente din Ucraina arată cum evoluează tacticile de luptă prin utilizarea dronelor.

Pe măsură ce războiul a avansat, dronele au devenit o parte esențială a strategiilor Rusiei și Ucrainei pentru a câștiga conflictul. Pe rețele circulă mai multe exemple de distrugere a dronelor, de la atacuri kamikaze la drone care aruncă cocktailuri Molotov sau sunt folosite în scopuri de spionaj.

Militarizarea dronelor este în plină desfășurare, țări precum Iranul și China testând noile tehnologii în scopuri militare. Noua investiție a SUA în crearea unui super roi de drone este doar cel mai recent exemplu.

Distribuie
Marian Mărian

Marian Mărian

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *