Xiaomi Redmi Note 11 Pro Review. Redmi este unul dintre motivele pentru care Xiaomi a ajuns să fie alegerea principală pentru mulți cu un buget limitat nu doar în România, ci și peste tot în lume. Xiaomi Redmi Note 10 Pro de anul trecut este exemplul perfect în acest sens, așa că e de așteptat ca un curs similar să urmeze și Redmi Note 11 Pro în cadrul acestui an.
După un test, pot spune de la bun început că Xiaomi nu s-a abătut de la planurile sale și, deși au făcut câteva mici schimbări, și-a consolidat poziția pe piața telefoanelor mobile. Este în continuare un dispozitiv destinat celor care îl vor cumpăra de la operatorii de telefonie sau îl vor primi cadou.

Însă ce doresc să spun cu asta? Ei bine, la un preț de aproximativ 300 de euro, acesta este un telefon cu performanțe excelente, ecran, autonomie și o cameră foto solidă. Ce ai putea cere mai mult? Hai să vedem!
Review Redmi Note 11 Pro
Specificații
- Carcasă: 164,2 x 76,1 x 8,1 mm, 202 g; ecran Gorilla Glass 5, spate din sticlă; IP53, protecție împotriva prafului și a stropilor.
- Ecran: Super AMOLED de 6,67″, 120Hz, HDR10, 700 nits, rezoluție 1080 x 2400 px, raport de aspect 20:9, 395 ppi.
- Procesor: Mediatek Helio G96 (12nm): Octa-core (2×2.05GHz Cortex-A76 & 6×2.0GHz Cortex-A55); Mali-G57 MC2.
- 64GB 6GB RAM, 128GB 6GB RAM, 128GB 8GB RAM; UFS 2.2; microSDXC.
- Sistem de operare/software: Android 11, MIUI 13.
- Camera din spate: Mare (principală): 108MP, f/1.9, 26mm, 1/1.52″, 0.7µm, PDAF; Ultra-wide angle: 8MP, f/2.2, 118˚; Macro: 2MP, f/2.4; Adâncime: 2MP, f/2.4.
- Cameră frontală: 16 MP, f/2.4, (wide).
- Înregistrare video: Camera din spate: 1080p@30fps; Camera frontală: 1080p@30fps.
- Baterie: 5000 mAh; încărcare rapidă de 67 W, 51% în 15 minute (oficial), Power Delivery 3.0, Quick Charge 3+.
- Altele: cititor de amprente (montat lateral); port infraroșu; mufă jack de 3,5 mm.
Design și ecran
Designul lui Xiaomi Redmi Note 11 Pro este frumos, acesta are un corp de sticlă pe ambele părți cu o lungime de 164,19 mm și o lățime de 76,1 mm cu o ramă dreaptă care nu trișează la feeling precum cele rotunjite. Cu o grosime de 8,12 mm, telefonul oferă un sentiment minunat atunci când este ținut în mână, în ciuda greutății sale de 202g.

Dacă mă întrebați despre calitatea materialelor și a modului în care este fabricat telefonul, nu am nicio părere negativă, telefonul se apropie foarte mult de un flagship, deoarece Redmi lucrează mereu pentru a oferi produse de înaltă calitate utilizatorilor din întreaga lume la un preț accesibil.
Spatele este plat, cu un finisaj precis. Ceea ce va atrage atenția este camera triplă și blițul LED în colțul din stânga sus, care sunt ieșite puțin în afara telefonului, mai ales camera principală, astfel încât trebuie să o protejezi cu o husă. De altfel, sub camere, se află un mic logo cu „Redmi”.




În ceea ce privesc porturile, telefonul vine cu USB Type-C în partea de jos, cu un difuzor puternic și un microfon, precum și cu slotul pentru cartela sim și pentru memorie, în timp ce mufa pentru căști de 3,5 mm se află în partea de sus, cu un alt difuzor pentru sistemul stereo. Butoanele sunt, ca de obicei, la fel poziționate, fără senzor de amprentă digitală.

Pe partea frontală a dispozitivului, avem un ecran de 6,67 inch cu margini foarte subțiri pe laterale, în partea de jos, există însă o margine mai groasă care vine ca un mic dezavantaj pentru a echilibra avantajul pe care-l aduce camera frontală, decupată în ecran, despre care vom vorbi în curând.
Autonomie
Sub „capota” lui Redmi Note 11 Pro se ascunde o baterie de 5000mAh. Aceasta va mulțumi persoanele cărora nu le plac să-și încarce smartphone-ul în fiecare zi, fiindcă cele 2-3 zile de autonomie pe care le oferă telefonul sunt mai mult decât perfect. Dacă ești un utilizator înrăit, vei obține în jur de 6-7 ore SOT. Cât l-am testat, am ajuns în medie la o autonomie de 2 zile și 7, cu ecranul pornit timp de puțin peste 5 ore.

Performanță și software
Redmi Note 11 Pro este echipat cu un Mediatek Helio G96. Din acest punct de vedere, hardware-ul este decent, dar să nu te aștepți să funcționeze ca un flagship… Totuși, în general, performanța este bună pentru gama sa de preț, deși poate sughița 🤭 dacă ai o mulțime de aplicații care rulează în fundal.





Din păcate, Xiaomi Redmi Note 11 Pro nu vine cu Android 12 din fabrică, ci cu Android 11, dar în schimb ne pune la dispoziție cea mai recentă versiune a interfeței Xiaomi, MIUI 13. MIUI are deja unele elemente de design pe care Android 12 le implementează, odată ce telefonul primește o actualizare la Android 12, credem că nu vom observa prea mult diferența.
În prezent nu știm cât de repede va ajunge Android 12 la utilizatorii din România. Dar faptul că nu vine cu el de la început înseamnă că-l va primi drept o actualizare. Iar dacă o luăm logic, datorită faptului că Xiaomi nu promite mai mult decât o actualizare la Android, credem că Android 12 ar fi singurul „mare” update.





Acesta poate fi un factor decisiv atunci când alegeți un telefon mobil în această gamă de preț, unde concurența este acerbă și toată valoarea adăugată este importantă. Prin urmare, Redmi Note 11 Pro poate fi o dezamăgire pentru unele persoane, în ciuda multitudinii de caracteristici frumoase, în special ecranul, sunetul și bateria.
Camere

Unul dintre punctele forte ale lui Redmi Note 11 Pro este reprezentat de camerele foto. În ceea ce privește specificațiile acestora, nu există nimic de care să vă faceți griji.







Camera principală de pe spate este de 108MP iar cea frontală de 8MP, astfel încât, dacă aceasta e unul dintre factorii care vă determină să cumpărați un smartphone, nu veți găsi unul mai bun decât acesta. Cu modul AI activat, am observat rapid că acesta identifică diferite subiecte. Mâncarea, copacii, oamenii și cerul sunt câteva dintre subiectele pe care le identifică și la care ajustează automat setările.














Fotografiile au ieșit ok, nimic prea strălucit. Culorile par neutre, cu o cantitate decentă de detalii. Contrastul este, de asemenea, amplificat, ceea ce face ca imaginea în ansamblu să pară puțin mai bună. Cu toate acestea, când vine vorba de fotografierea cu ajutorul obiectivului ultra-wide, așa cum era de așteptat, calitatea pare puțin mai slabă decât cea a camerei principale. Detaliile sunt prezente, dar nu prea proeminente, deoarece unele scene pot avea zgomot chiar și în condiții de iluminare bună. La capitolul filmare, telefonul poate realiza un video la 1080p cu 30 de cadre pe secundă și are o stabilizare ingenioasă.



Concluzii
Xiaomi Redmi Note 11 Pro Review in romana. Am testat multe telefoane din gama Redmi Pro și într-un timp foarte rapid aceste telefoane au pus piciorul în prag, demonstrând că și dispozitivele de buget sunt bune. Acest nou design inspirat de la Apple este destul de reușit și oferă o latură mai serioasă a lui Redmi, dar interesul acestui telefon nu se oprește aici. Există multe îmbunătățiri care vor face ca acest telefon să se diferențieze de concurență.

Merită lăudat că telefonul vine cu un încărcător puternic de 67 W și cu o construcție elegantă. Dar atât ergonomia, cât și calitatea suferă puțin pe parcurs (spatele poate avea mici zgârieturi după doar o săptămână de utilizare, daca nu sunteti atenti). De asemenea, nu există impermeabilizare, doar o certificare IP53 slabă împotriva stropilor de apă.