5 lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un telefon Android ieftin

Un smartphone bun nu trebuie să fie foarte scump. Cu toate acestea, există câteva lucruri la care trebuie să aveți grijă dacă doriți să cumpărați un telefon Android ieftin. Le enumerăm pe cele mai importante cinci.

Iată la ce să fii atent cu smartphone-urile Android ieftine

Când cumperi un telefon cu 200 sau 300 de euro, ar trebui să ai alte așteptări decât la un dispozitiv de 1000 de euro. Cu toate acestea, vă puteți aștepta ca lucrurile de bază să fie în ordine. Nu sunteți sigur ce să căutați când cumpărați un telefon Android ieftin? Enumerăm cele mai importante cinci lucruri.

5 lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un telefon Android ieftin
5 lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un telefon Android ieftin

Politicile de actualizare

Telefoanele inteligente ieftine sunt de obicei acceptate pentru o perioadă mai scurtă de timp decât cele mai scumpe. Aceasta este o problemă destul de mare dacă doriți să utilizați dispozitivul pentru un număr mai mare de ani. Prin urmare, acordați o atenție deosebită politicii de actualizare. Aceasta constă din două aspecte: numărul de upgrade-uri Android și numărul de ani în care primiți corecții de securitate.

Actualizările Android adaugă noi funcții pe dispozitiv. Acesta este un bonus frumos, dar nu esențial. Mai importantă este perioada în care primești actualizări lunare sau trimestriale care închid scurgerile din software. După această perioadă vei deveni din ce în ce mai vulnerabil în fața hackerilor cu toate posibilele consecințe neplăcute.

Există diferențe majore între diferiții producători în acest domeniu. De exemplu, Samsung oferă chiar și smartphone-urilor sale ieftine o actualizare de securitate la fiecare trei luni timp de patru ani. Cu concurenți precum Oppo și OnePlus, care ofera doar doi sau trei ani, calculat de la lansare. Așa că verificați înainte de a face o achiziție.

Acordați atenție, de asemenea, la ce versiune rulează dispozitivul atunci când il cumpărați. Este posibil ca, de exemplu, acesta să fie încă Android 11, în timp ce Android 13 este deja disponibil. În ceea ce ne privește, în momentul scrierii, cumpărați un dispozitiv cu cel puțin Android 12 și nu mai vechi.

Calitatea materialelor

Majoritatea telefoanelor ieftine au o carcasă din plastic. Asta în sine nu este o problemă, deoarece plasticul se sparge mai puțin repede decât sticla smartphone-urilor mult mai scumpe. Mai mult decât atât, majoritatea oamenilor încă își pun o husa pe dispozitiv, astfel încât să vezi cu greu toate acele materiale frumoase.

Cu toate acestea plasticul are si anumite minusuri. De exemplu, spatele Samsung Galaxy A22 5G se simte la fel de subțire ca hârtia. Ai impresia că poți trece peste asta cu unghia. S-ar putea să nu vă placă această idee.

În plus, cu un smartphone accesibil, uneori se acordă mai puțină atenție construcției. Apoi auzi câteva crăpături când îl apuci ferm. Șansa de a vă sparge dispozitivul în timpul utilizării normale este mică, dar dă o impresie ieftină. Dacă este posibil, vă recomandăm prin urmare să cumparati telefonul la alegere într-un magazin fizic. Atunci nu te vei confrunta cu surprize urâte.

Ecranul telefonului

Pare ilogic, dar majoritatea telefoanelor din cel mai mic interval de preț sunt destul de mari. Ecranele de la 6,4 la 6,7 ​​inchi sunt mai degrabă regula decât excepția. Deoarece multe dispozitive au și margini destul de groase, este posibil să nu încapă ușor în buzunar. Deci un punct de atenție.

Acordați atenție și tipului de ecran. Multe telefoane ieftine Android mai au display LCD, dar există și dispozitive cu ecran OLED la sub 300 de euro. Luați, de exemplu, Samsung Galaxy A33 sau OnePlus Nord CE 2 . În ceea ce ne privește, OLED-ul este întotdeauna de preferat in fata LCD-ului. Culorile arată mai frumos, contrastul este mai mare și dacă folosești modul întunecat, astfel de panouri sunt adesea mai economice cu bateria.

Rezoluția este, de asemenea, importantă. Cele mai ieftine smartphone-uri au uneori încă un ecran cu 1600 pe 720 pixeli. La o dimensiune de aproximativ 6,5 inchi, este într-adevăr prea puțin pentru text clar. Deci te uiți la litere zimțate și nu ar trebui să-ți mai dorești asta în 2022.

Chiar și pentru bani puțini poți cumpăra în zilele noastre un smartphone cu ecran de 90 sau 120 Hz. Asta înseamnă că pixelii sunt reîmprospătați de 90 sau 120 de ori pe secundă. Acest lucru vă oferă o experiență de vizionare mult mai fluidă decât cu un ecran standard de 60 Hz.

Hardware

Acum zece ani, smartphone-urile ieftine erau imprevizibile. Din fericire, acel timp a trecut. Chiar și pentru nu prea mulți bani obțineți un telefon destul de neted în zilele noastre. Cu aproape orice dispozitiv puteți folosi WhatsApp, puteți naviga pe internet și viziona Netflix .

Este dificil să-ți găsești drumul în jurul cantității enorme de chip-uri diferite. În plus, se adaugă în mod constant altele noi. O regulă bună este că aveți nevoie de cel puțin 4 GB de RAM. Chiar nu te poți descurca cu mai puțin. Și mai bine este 6 sau 8 GB de RAM. Din fericire, veți găsi din ce în ce mai multe astfel de cantități pe dispozitive la prețuri accesibile. Motorola Moto G52, de exemplu, primești cu mai puțin de 200 de euro, 6 GB de RAM.

De cât spațiu de depozitare aveți nevoie este, desigur, foarte personal. Majoritatea smartphone-urilor din zilele noastre au cel puțin 64 GB, dar și 128 GB devine din ce în ce mai obișnuit. Dacă asculți muzică prin Spotify sau alt serviciu de streaming, probabil că este mai mult decât suficient. În plus, uneori puteți extinde spațiul de stocare cu un card micro SD.

Camere foto

Multe telefoane Android ieftine au mai multe lentile pe spate. Uneori sunt chiar patru! Acest lucru dă unui producător impresia că ofera mult pentru banii tăi. Cu toate acestea, acest lucru nu este neapărat corect. Adesea acestea sunt camere macro cu o rezoluție foarte scăzută sau un senzor de adâncime care ar fi necesar pentru fotografiile portret.

Nu ai absolut nimic de-a face cu astfel de lentile. Așa că mai întâi verificați specificațiile înainte de a fi tentat de numărul de lentile. Mai bine unul bun decât trei camere mediocre.

Obiectivul cu unghi larg, este in sine o cameră grozavă, dezamăgește adesea pe smartphone-urile cu buget redus. Prin urmare, este înțelept să citiți câteva recenzii înainte de a cumpăra un dispozitiv. Bineînțeles că nu obțineți aceeași calitate ca atunci când cumpărați un flagship, dar atunci știți la ce să vă așteptați.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *