Analiștii susțin că datele privind utilizarea unui iPhone nu sunt atât de anonime pe cât susține Apple

Cercetătorii Mysk au ridicat semne de întrebare cu privire la devotamentul Apple față de confidențialitate, după ce a susținut că datele de utilizare anonime ale aplicațiilor interne includ un identificator de servicii de directoare (Directory Services Identifier – DSID) care este legat în mod unic de un ID Apple și de datele iCloud. Acest lucru contrazice declarația Apple potrivit căreia niciuna dintre date nu permite identificarea unei persoane.

De asemenea, cercetătorii au împărtășit anterior constatările conform cărora iOS 14.6 trimite volume mari de activitate a aplicațiilor de la partenerii inițiali către Apple, chiar dacă utilizatorii au dezactivat complet analizele dispozitivului sau au limitat colectarea prin alte metode. Acest lucru include modelul de iPhone, limba folosită de tastatură și alte detalii care ar putea fi folosite pentru a identifica identitatea digitală a unui dispozitiv.

Răspunsul Apple

Gizmodo notează că utilizatorii au intentat un proces colectiv împotriva Apple după ce Mysk a publicat datele sale privind confidențialitatea. În acest context, Apple a fost contactat pentru declarații, dar nu a fost primit încă un răspuns.

Mysk a precizat că instrumentul Apple pentru a preveni urmărirea aplicațiilor terțe a fost lansat cu iOS 14.5, astfel încât orice problemă nu ar trebui să afecteze alte software-uri utilizate pe dispozitive.

Praticile de colectare a datelor

Nu este clar ce anume urmărește Apple, deoarece datele sunt criptate și nu se știe dacă Apple procesează concomitent informații personale și generale. Îngrijorarea este că Apple ar putea să nu își respecte promisiunile privind confidențialitatea, chiar dacă colectarea de date este limitată.

Apple nu a comentat constatările celor de la Mysk, ceea ce sporește confuzia legată de practicile de colectare a datelor ale companiei. Aceste constatări ridică întrebări importante cu privire la modul în care Apple protejează datele și confidențialitatea utilizatorilor.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *