ŞtiriTehnologie

Elon Musk nu mai dorește să finanțeze Ucraina pentru acces la Starlink

În urmă cu câteva luni, Elon Musk și compania sa SpaceX au adus internetul prin Starlink în Ucraina. Măsura a fost de mare ajutor pentru forțele ucrainene, deoarece le-a permis să comunice rapid chiar și în așa-numitele zone moarte. În plus, dronele de recunoaștere au putut, de asemenea, să se conecteze la internet și astfel să urmărească locația sau mișcarea trupelor inamice.

Ulterior, Musk a fost rugat să furnizeze servicii Starlink și în peninsula Crimeea. El a refuzat din cauza pericolului potențial în cazul în care Rusia ar încerca să recucerească teritoriul, ceea ce ar putea duce la un război nuclear. Internetul nu este accesibil nici în alte zone controlate de Rusia; totuși, acest lucru pare să fie intenționat.

Starlink nu va mai fi gratuit, Musk vrea bani

Mulți oameni nu au acceptat cu ușurință decizia de a ignora Crimeea. În plus, Musk are vești suplimentare teribile acum și pentru ucraineni, după cum subliniază CNN. SpaceX nu mai este în măsură să doneze în continuare terminale Ucrainei sau să finanțeze terminalele existente pentru o perioadă nedeterminată de timp, potrivit CNN. Acordul va reprezenta un risc financiar semnificativ pentru firmă, care ar putea totaliza peste 100 de milioane de dolari până la sfârșitul anului.

Cu toate acestea, Musk nu vrea să plece din Ucraina cu mâna goală, deoarece internetul prin satelit este crucial pentru apărarea sa. El a găsit chiar și o posibilă soluție. El a contactat Pentagonul american pentru a cere să preia finanțarea.

Guvernul SUA ar putea prelua sarcina de finanțare

„Ucraina știe că guvernul său și efortul de război sunt complet dependente de Starlink. Decizia dacă Starlink va funcționa sau nu se află în mâinile unui singur om. Acesta este Elon Musk. Nu a fost ales, nimeni nu a decis să-i dea această putere. O are datorită tehnologiei și a companiei pe care a construit-o”, citează CNN o persoană apropiată de evenimentele actuale.

SpaceX, între timp, nu este singura entitate care suportă cea mai mare parte a costurilor. Potrivit Pentagonului, aproximativ 85% din cele 20.000 de terminale din Ucraina au fost plătite în totalitate sau parțial de alte țări, inclusiv de SUA și Polonia, sau de alte entități.

Marian Mărian

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare