Recent, iPhone 14 Pro a ocupat locul al doilea în clasamentul DXOMARK privind fotografiile și înregistrările video, o companie specializată în testarea științifică a fotografiilor realizate de smartphone-uri. În continuare în top se afla Honor Magic 4 Ultimate; până astăzi, când locul 1 a fost preluat de Google Pixel 7 Pro – proaspăt lansat.
Google a îmbunătățit software-ul pentru camera foto
În acest test, Google Pixel 7 Pro a obținut un scor de 147, la egalitate cu Honor Magic4 Ultimate pentru primul loc. Potrivit TechRadar, experiența fotografică a dispozitivului este consecventă în toate aplicațiile și funcțiile, beneficiind de o performanță bună a zoom-ului, de fotografii cu tonuri naturale ale pielii, de o expunere corectă și de o gamă dinamică largă.
Cel mai puternic atu al lui Pixel 7 Pro este la fotografii, la doar 2 puncte distanță de Magic4, a cărui cameră domnește în materie de fotografie pe smartphone. Pentru fotografii, performanța a scăzut puțin, modelul Google obținând un scor de 143.
Cu o calitate excelentă a fotografiilor și a înregistrărilor video, dispozitivul a obținut 141 de puncte în testul de captare a fotografiilor de familie și prieteni – ceea ce îl face cel mai bun model pe care l-am văzut până acum din acest punct de vedere. DXOMark subliniază cât de important este acest scor, deoarece scopul lor este de a analiza telefoanele în scenarii mai practice.
Senzorii secundari au fost îmbunătățiți
Cu noul model, Google a îmbunătățit senzorii secundari, păstrând în același timp camera principală de 50 MP de la Samsung GN1 de anul trecut. Calitatea crescută este cel mai notabilă în fotografiile realizate cu camera ultra-wide – care acum dispune de senzorul Samsung GM1 utilizat și pentru macrofotografie – și în fotografiile telefoto, care pot fi mărite până la 5x și, respectiv, 30x.
Chiar dacă Pixel 7 Pro are un hardware nou, din punct de vedere fotografic, majoritatea îmbunătățirilor față de Pixel 6 Pro se datorează algoritmilor software actualizați și unei setări mai optimizate a camerei. De asemenea, Google a ales corect să rămână cu vechiul procesor Tensor G2. Sigur că a fost criticat pentru că era asemănător cu predecesorul său, dar acest lucru le-a permis să se concentreze pe îmbunătățirea software-ului, ceea ce a dat roade în cele din urmă.