Pixel 6A suportă 90Hz, dar nu oficial

Pixel 6a este un smartphone popular, dar are un defect principal: rata de reîmprospătare scăzută a ecranului său. Acest lucru a făcut ca telefonul să se simtă lent și să nu răspundă uneori. Dar acum, un dezvoltator pe nume Nathan Brooke a descoperit o modalitate de a crește rata de reîmprospătare cu 50% pentru a ajunge la 90 Hz.

Cum a reușit el să facă acest lucru?

Brooke a publicat experimentele pe Github și a lansat un apel de ajutor pe Twitter. El și prietenii săi au lucrat la remedierea problemei timp de peste un an. Codul este acum la dispoziția comunității, astfel încât oricine poate să-l încerce dacă dorește.

Dar există o problemă: instalarea modulului necesită expertiză tehnică. Este vorba de software, ceea ce poate fi riscant dacă nu știi ce faci. Unii testeri au raportat, de asemenea, o problemă în ceea ce constă apariția unei nuanțe verzui.

Va face Google oficială această schimbare?

Este puțin probabil ca Google să crească rata de reîmprospătare a Pixel 6a, deoarece este un model mai vechi. Este posibil să o facă în schimb cu Pixel 7a, despre care se zvonește că va avea un ecran de 90 Hz și un senzor IMX787 de 64 MP de la Sony cu performanțe foto superioare.

Concluzie

Pixel 6a este un smartphone excelent, dar rata de reîmprospătare scăzută este cel mai mare dezavantaj al acestui dispozitiv. Mulțumită lui Nathan Brooke și echipei sale, acum este posibilă creșterea ratei de reîmprospătare cu 50% până la 90 Hz. Nu este o modificare oficială, așa că veți avea nevoie de expertiză tehnică pentru a instala modulul. Dar, dacă sunteți dispus să vă asumați riscul, ar putea face ca telefonul dvs. să fie mai rapid și mai receptiv.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *