Recenzie monitor de gaming AOC CQ27G3SU – 27 inch, 165Hz, timp de răspuns de 1MS şi rezoluţie QHD.?

Recenzie monitor de gaming AOC CQ27G3SU

Pentru cei ce încă se întreabă ce monitoare de gaming îşi pot cumpăra pentru un setup midrange, AOC are o mulţime de răspunsuri prin diferite produse puse la dispoziţia cumpărătorului. Astăzi noi publicam recenzia lui AOC CQ27G3SU, monitor de gaming, midrange, după părerea noastră ce vine la pachet cu funcţii interesante, despre care vom vorbi în recenzia noastră.

Ca o notă de început trebuie să reamintim referinţele pentru acest monitor, vorbim despre AOC CQ27G3SU care vine cu un display de 27 inch, cu rezoluţia de 2560×1440, timpul de răspuns MPRT de 1 MS şi rata de refresh 165 Hz. Şi astăzi vorbim despre: Design, Display, Conectivitate şi experienţa utilizatorului, să începem!

Design

Recenzie monitor de gaming AOC CQ27G3SU
Recenzie monitor de gaming AOC CQ27G3SU

Ieșit din cutie, monitorul arăta elegant, cu un aspect și o senzație premium care mi-au dat impresia că, la folosirea lui, experienţa de gaming va fi schimbată pentru totdeauna. Din nou, totul ține de estetică și odată ce am instalat monitorul, am rămas fascinat. Cu culoarea de bază neagră și accente roșii, acest monitor AOC arăta într-adevăr ca fiind făcut pentru jucători.

În afară de aspectul elegant al monitorului, celălalt lucru care iese imediat în evidență este, desigur, designul curbat al monitorului. Acest monitor AOC vine cu un design curbat 1000R. R, în acest caz, reprezintă raza, iar numărul, 1000, reprezintă milimetrii razei de la o margine la alta a ecranului.

De obicei, cu cât raza unui afișaj este mai mare, cu atât obțineți o curbă mai mică. Un monitor 1000R, ca și în acest caz cu acest monitor AOC, este considerat a fi cea mai bună opțiune, deoarece se potrivește perfect cu unghiurile de vizualizare a vederii umane și cu percepția adâncimii.

Cu alte cuvinte, natura curbată a afișajului acestui monitor creează un efect de acoperire care vă permite să vă concentrați total asupra acțiunii din fața dvs.

Un alt beneficiu pe care îl oferă acest monitor este că poate fi ajustat pentru a se potrivi nivelului meu de confort, putând fi ridicat în sus sau în jos și rotit la stânga sau la dreapta. La cea mai mică înălțime, ecranul are o înălțime de 40 cm și poate fi ridicat cu încă 13 cm până la o înălțime maximă de 53 cm înălțime, ceea ce înseamnă că îl puteți ajusta perfect la linia dvs. de vedere.

Recenzie monitor de gaming AOC CQ27G3SU
Recenzie monitor de gaming AOC CQ27G3SU

De asemenea, monitorul poate fi rotit cu 40 de grade la stânga sau la dreapta și poate fi înclinat în jos cu 5 grade și cu 20 de grade în sus.

Display

Vorbind de Display, chiar dacă mai sus am atins câteva puncte importante, este momentul ca acum să vorbim despre acestea pe înţelesul tuturor.

Panoul monitorului măsoară 27 inch, acest lucru ajuta foarte mult la vizibilitate mai mare în jocuri cât şi în lucratul de la computer, de asemenea, vorbim de un monitor de gaming curbat, curbura acestuia se mulează foarte bine pe ochiul uman şi nu avem elemente ce nu pot fi văzute dacă stăm la o distanţă recomandată de acesta.

Recenzie monitor de gaming AOC CQ27G3SU
Recenzie monitor de gaming AOC CQ27G3SU

Fiind un monitor de gaming, rata de refresh contează foarte mult, tot ce este de gaming în zilele noastre trebuie neapărat să aibă minim 120 Hz, iar AOC CQ27G3SU ne aduce cu el o rezoluţie de 2560 x 1440 şi o rată de refresh 165Hz cu un timp de răspuns de 1 Ms.

AOC CQ27G3SU vine şi cu funcţii importante ce poate face sesiunile de gaming mult mai competitive şi interesante, printre acestea opţiuni amintim:

  • Flicker-free technology
  • Game Color
  • Low Blue Light
  • Motion Blur Reduction
  • HDR Mode
  • Adaptive-Sync technology
  • AMD FreeSync Premium

Conectivitate

În ceea ce priveşte conectivitatea, monitorul testat de noi se descurca peste medie, având următoarele porturi:

  • 1 x DisplayPort 1.2
  • 1 x 3.5 mm Audio Ouţ
  • 1 x USB (Type-C; upstream; 65W; DP Alt Mode)
  • 2 x HDMI 2.0

Este important de subliniat că porturile monitorului se afla în partea din spate şi pot fi uşor accesibile. Portul DisplayPort 1.2 va fi necesar dacă doriţi să atingeţi rata maximă de refresh, aceasta fiind de 165 hz la timpul de răspuns de 1 ms, dacă nu sunteţi pretenţioşi, vă puteţi folosi de celelalte 2 porturi HDMI 2.0, şi veţi putea profita de raţă de refresh de 144Hz.

Mai departe mai avem un port USB pentru media şi un 3.5mm pentru ieşirea audio, vă puteţi conecta căştile sau alte dispozitive de ieşire audio prin intermediul acestui port.

Experienţa utilizatorului

Recenzie monitor de gaming AOC CQ27G3SU
Recenzie monitor de gaming AOC CQ27G3SU

Pentru că degeaba vorbim despre specificaţii, design şi display dacă nu trecem în revistă şi o experienţă personală că şi concluzie, am testat pentru voi câteva jocuri cu mai mult accent pe un joc destul de popular în România, Counter-Strike: Global Offensive.

Foarte important în acest gen de jocuri este timpul de răspuns al monitorului cât şi rata de refresh, ce este după 120HZ, este cu puţin observabil pentru ochiul uman, dar între 60 şi 120, este o schimbare foarte mare.

Recenzie monitor de gaming AOC CQ27G3SU
Recenzie monitor de gaming AOC CQ27G3SU

În timpul sesiunilor de gaming, am putut beneficia de majoritatea funcţiilor pe care le oferă acest monitor, dar având în vedere că folosesc o placă grafica de la Nvidia, nu am putut testa tehnologiile de la AMD care folosesc cu plăcile video de la AMD.

Experienţa în timpul sesiunilor de gaming a fost pozitivă, poţi fi cu siguranţă competitiv cu acest monitor, având avantaje considerabile faţă de alţi jucători ce au un timp de răspuns mai mare sau o rata te refresh mai mică, de asemenea, gama de culori oferită de acest monitor este perfectă pentru a reda conţinut media de la filme până la coloristica jocurilor video.

În concluzie, recomand monitorul de gaming AOC CQ27G3SU datorită avantajelor pe care le oferă, de la specificaţii, design, până la experienţa de gaming şi conţinut media pe care o oferă.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.
Share to...