iPhone 12 poate provoca interferențe și chiar opri stimulatoarele cardiace

Apple a emis o alertă pentru utilizatorii săi care au dispozitive medicale pentru a fi conștienți de posibile interferențe pe care iPhone 12 le poate provoca. Conform companiei, noile modele de iPhone au tehnologia de încărcare MagSafe care emite un câmp magnetic ce poate opri un stimulator cardiac.

Un articol publicat în jurnalul Heart Rhythm spune că această problemă a fost deja descoperită și că magenții neodim care se află în bobina de încărcare din interiorul gamei de smartphone-uri iPhone 12 a fost capabil să interfereze cu implanturile de la producătorul Medtronic.

„De îndată ce iPhone-ul a fost apropiat de zona stângă a toracelui, funcționalitatea stimulatorului cardiac a fost oprită imediată și a persistat pe tot parcursul testului.”

Având în vedere acest pericol, pentru utilizatorii de accesorii medicale, cum ar fi stimulatoare cardiace și defibrilatoare, Apple a declarat următoarele:

„iPhone conține magneți, precum și componente care emit câmpuri electromagnetice. Toate accesoriile MagSafe conțin, de asemenea, magneți. Aceștia pot interfera cu dispozitivele medicale.”

Cum se poate evita această interferență?

Magneții sunt prezenți în toate modelele de telefoane, dar în cazul gamei iPhone 12, aceștia sunt mai mulți și mai puternici, întrucât dispozitivul are tehnologie de încărcare wireless. Cu toate acestea, Apple recomandă utilizatorilor să țină smartphone-ul la o distanță sigură între 15 și 30 de cm distanță de dispozitive medicale.

Compania recomandă, de asemenea, utilizatorilor să contacteze producătorul de dispozitive medicale pentru a se asigura de riscurile care pot exista, precum și pentru a obține informații specifice pentru această situație. În cazul citat mai sus, dispozitivele Medtronic au fost afectate, iar pentru a identifica nivelul de periculozitate, s-a efectuat o analiză a dispozitivelor Apple. Ca măsură de precauție, compania a sfătuit ca pacienții săi să păstreze o distanță sigură între implanturile și dispozitivele lor medicale.

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.

Lasă un comentariu

Share to...