Plecarea fostului președinte Donald Trump a determinat în mod evident conducerea superioară de la Huawei să spere că sosirea președintelui Joe Biden ar putea cumva să îmbunătățească poziția companiei, care a fost inclusă pe Lista neagra a comerciantilor de mai multe luni. Interdicția din SUA împotriva Huawei conduce la o pistă nesfârșită de probleme nu numai de natură economică, ci și de una politică.
Poziția Huawei devine mai critică
Deși președintele Biden nu a lansat încă nicio declarație reală cu privire la strategia administrației sale față de Huawei, unele surse bine informate indică faptul că noul guvern nu va intenționa să anuleze ceea ce a făcut fostul președinte Trump în urmă cu câteva luni, dimpotrivă. De fapt, se pare că vor discuta despre prezentarea unor restricții noi, mai vizate și specifice , care ar putea afecta viitorul Huawei și mai mult.
Spre deosebire de fostul președinte Trump, noua administrație ar dori să evalueze capitolul „Huawei și China” cu aliații săi.
Între timp , Ren Zhengfei, CEO și fondator Huawei, nu își pierde speranța, ci, dimpotrivă, speră să revină la afaceri cu SUA. „ Sperăm că noua administrație americană are o politică deschisă în beneficiul afacerilor americane și al dezvoltării economice americane ”, se arată într-o notă publică a CEO-ului. ” Încă sperăm să putem achiziționa volume mari de materiale, componente și echipamente americane, astfel încât să putem beneficia cu toții de creșterea Chinei .”