Discord lansează camere audio în stil Clubhouse pentru PC, mobil și browser

A venit rândul lui Discord să aibă propriile sale camere în stil Clubhouse. Miercuri (31), platforma de comunicare a lansat Stage Channels, întâlniri vocale cu un control puternic al gazdei, în toate distribuțiile sale – Windows, macOS, Android, iOS și versiunea browserului său.

Funcția este exclusivă pentru serverele clasificate drept Comunități, care găzduiesc în mod normal sute sau mii de persoane cu un interes comun. Spre deosebire de canalele audio convenționale Discord, canalele audio oferă gazdelor controlul sesiunii, în timp ce publicul urmărește evenimentul și poate solicita un moment pentru vorbire, dar numai cu aprobarea participanților actuali.

La fel ca Clubhouse, gazda Stage Channel poate invita și elimina vorbitori, moderatori, poate deschide spațiu de vorbire pentru public și poate termina apelul ori de câte ori preferă. Pe lângă aceasta, conversația are loc într-o cameră cu o interfață adaptată care evidențiază participanții la dialog, în timp ce publicul este adunat în partea de jos.

Având în vedere scopul inițial al Discordului și acoperirea acestuia, camerele audio devin deosebit de utile pentru baza sa de utilizatori și, în special, pentru jucători. Stage Channel deschide spațiu pentru prezentări, organizarea de interviuri, conferințe de presă, sesiuni de întrebări, cluburi de lectură și chiar includerea mai multor persoane într-un chat vocal, fără a deranja conversația.

Pe o platformă în care dezvoltatorii comunică de obicei cu comunitatea lor în general, camerele audio sunt destul de hrănitoare. Prezentările live pot face parte din rutină, în timp ce flexibilitatea camerelor audio poate permite membrilor publicului să participe la sesiune atunci când este convenabil.

Un scenariu similar cu acesta era deja „viabil” înainte. Canalele vocale de pe Discord au o gestionare avansată a permisiunilor pe baza pozițiilor deținute de membrul grupului. Cu toate acestea, crearea de chat audio „similară” cu Clubhouse necesită o dedicare enormă pentru a crea ajustările, testați pentru a vedea dacă totul a funcționat și este încă supus erorilor – pe lângă faptul că nu aveți o interfață adecvată pentru asta.

Din păcate, exclusivitatea canalelor de scenă pentru comunități le va limita semnificativ acoperirea, dar nimic nu împiedică compania să extindă instrumentul în viitor. Multe grupuri de nișă, nu suficient de mari pentru a atinge nivelul comunității, ar putea profita de camerele audio.

Dacă utilizatorul face parte dintr-o comunitate, este posibil să utilizați instrumentul. Deschiderea unei comunități, la rândul său, este un proces voluntar și se face prin setările serverului, în fila „Activați comunitatea”. Rețineți că statutul de „Comunitate” nu este destinat serverelor create pentru prieteni sau un grup mic de persoane, ci pentru subiecte și grupuri care sunt destinate găzduirii a sute de membri.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un comentariu

Share to...