Consecințele lipsei globale de procesoare sunt grave

Cererea de procesoare continuă să depășească oferta și efectele fenomenului arată că lumea noastră este plină de tehnologie. Experții estimează că această problemă este foarte mare și de nerezolvat.

Până în prezent, am văzut în principal industria auto care se confruntă cu probleme din cauza lipsei de aprovizionare globală cu cipuri, dar experții avertizează că aceasta este doar o parte a crizei. Samsung a anunțat deja că linia de producție a televizoarelor și a altor electrocasnice este afectată , în timp ce o imagine similară a fost prezentată de LG pentru produsele sale care își găsesc un loc într-o casă inteligentă.

Procesoarele destinate utilizării în dispozitive simple, cum ar fi cântărirea sau, în alte cazuri, cipuri care facilitează automatizarea, par să se confrunte cu deficiențe grave, cu implicații multiple în mai multe sectoare de piață. Multe companii chineze afectate de criză, dar și de restricțiile de pe piețele active, își exploatează stocurile, dar în multe cazuri acest lucru reduce și mai mult oferta.

Până în prezent, producatorii de automobile sunt cei mai afectati de criza procesoarelor cu TSMC , care este cel mai mare producător de cipuri din lume pentru a putea satisface cererea din industria auto cel mai devreme în iunie. Alți producători, precum Intel, au anunțat investiții mari în noi unități de producție pentru a satisface cererea.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un comentariu

Share to...