CES 2022: Care sunt specificatiile lui Ryzen 6000?

Care sunt specificatiile lui Ryzen 6000?

Noua serie de procesoare mobile Ryzen 6000 de la AMD, pe care lumea laptop-urilor o aștepta, a devenit oficială la CES 2022. După cum era de așteptat, cipurile cu procesoare Zen3+ în procesul de 6nm sunt și ele destul de ambițioase din punct de vedere grafic.

Specificatii Ryzen 6000?

Seria Ryzen 6000 APU dispune de cea mai recentă arhitectură de procesor Zen3+ de la AMD. Cipurile dezvoltate în procesul de 6nm merg până la 5GHz și oferă astfel performanțe de 1,3 ori mai bune decât generația anterioară. Pe partea grafică, cu arhitectura RDNA 2, se realizează scalarea până la 12 clustere și creșterea performanței de până la 2 ori. Se afirmă că experiența reală Full HD 60fps pe un APU este oferită cu Ryzen 6000.

Datorită abordării sale orientate spre eficiență, crește performanța și reduce consumul de energie în același timp. În timp ce utilizarea zilnică este posibilă până la 24 de ore în modelele de laptop, sunt oferite și funcții de somn și trezire mai eficiente.

Care sunt specificatiile lui Ryzen 6000?

Cipurile care nu acceptă DDR4 acceptă standarde avansate precum DDR5, LPDDR5, USB 4.0 și WiFi 6E. Seria Ryzen 6000 va fi primul procesor care se va adapta programului Pluton, unde Microsoft oferă protecții la nivel de bază pentru procesoare și memorie.

Tehnologia de ray tracing, pe care am mai văzut-o pe plăcile grafice externe, își ia locul pentru prima dată într-o unitate grafică integrată. Din nou, tehnologia DX12 Ultimate și FSR, care îmbunătățește imaginea fără a reduce performanța cu algoritmi sofisticați, vor fi disponibile pentru prima dată într-un APU.

În comparație cu omologii săi Intel Tiger Lake și placa grafică Nvidia MX450, este posibil să se observe o creștere a performanței de până la 3 ori în anumite scenarii. Seria Ryzen 6000, care va conține în total 20 de procesoare, se va afișa în primele modele de laptop în februarie.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un comentariu

Share to...