Abuzuri KRUK ROMÂNIA, cum îţi poţi recupera banii?

Abuzuri KRUK ROMÂNIA

Abuzuri KRUK ROMÂNIA. Compania KRUK ROMÂNIA specializată în gestionarea creanțelor și colectarea acestora de la instituții financiare și de la corporații, printre ai căror parteneri se numeră bănci, operatori de telefonie mobilă și fixă, de televiziune prin cablu, companii de leasing și producători de bunuri de consum sau furnizori de utilități a stârnit în ultimul an niște articole destul de incendiare pe diferite site-uri, articole prin intermedil cărora diferite persoane aduceau la cunoștință cititorilor modul abuziv în care se fac recuperările de creanțe sub tutela acestei firme. 

Cu ce se ocupă KRUK ROMÂNIA?

De-a lungul a anilor, compania KRUK ROMÂNIA a reușit să devină un grup financiar mult mai dezvoltat, dinamic, înaintând activități de colectare a debitelor. Intrată pe piața românească în 2007, compania s-a dezvoltat destul de rapid, iar creșterea popularității acesteia se datorează în principal numărului mare de credite neperformante puse la dispoziție diferiților clienți. În situația în care debitorul își achită ratele la bancă conform planificării stabilite, un credit este considerat performant. Cu toate acestea, există întotdeauna riscul ca persoana respectivă să nu își poată rambursa împrumutul în perioada stabilită de către bancă. În această situație, banca respectivă va clasifica creditul ca „neperformant” (se mai numesc și „credite incerte”).

Care sunt abuzurile KRUK ROMÂNIA?

Întrucât băncile au interesul de a scăpa cât mai rapid de aceste „credite incerte”, instituțiile bancare le vând de obicei la prețuri exponențial mai mici firmelor de recuperări și gestionare a creanțelor. Concret, creanțele reprezintă drepturile unui creditor de a pretinde de la debitor plata împrumutului efectuat. Ulterior, „firmele specializate” în recuperarea creanțelor vor umfla prețurile acestora prin adăugarea de taxe suplimentare fără nicio împuternicire de a face asta, întrucât nu activează drept instituții bancare sau financiare nebancare. 

În continuare, firmele de recuperare a creanțelor înaintează către debitori cereri de executare silită pentru un credit deja prescris. Aceste credite prescrise puse în executare silită de către aceste companii sunt de fapt un fel de „credite fantomă” ce și-au pierdut puterea executorie deoarece, deoarece instituția oficială bancară nu a înaintat procedura de recuperare a banilor restanți de la ultima plată a ratei efectuată de către debitor. 

Mai mult decât atât, firmele de gestionare și recuperări a creanțelor apelează la o un comportament abuziv și la intimidare violentă, făcând uz excedentar de lipsa de cunoștințe a debitorilor și de faptul că mulți dintre aceștia nu cunosc legislația în vigoare, nu își cunosc drepturile și, drept urmare, nu știu cum să reacționeze în astfel de circumstanțe tensionate. Bineînțeles, cine nu s-ar panica să se trezească, peste noapte, cu o cerere de executare silită? Din aceste motive, mulți debitori chiar se conformează și onorează aceste cereri, umflând buzunarele directorilor și personalului unor astfel de firme obscure și lipsite de profesionalismul și etica prestării serviciilor.

Ce poți face în astfel de situații? 

Cu toate acestea, există posibilitatea legală de a înainta în Instanță și de a raporta oficial astfel de comportamente abuzive și intimidante și de a depune o contestație a viabilității procedurii înainte de firma de recuperare a creanțelor, chiar și atunci când a fost pusă la punct procedura de executare silită; termenul este de 17 zile începând cu data de la care ai fost înștiințat de faptul că ești pus în situația executării silite.

Cum îmi pot recupera banii? 

Recunoscându-și o parte din vină și din abuzurile lipsite de etică profesională întreprinse prin punerea sub executare silită a unor persoane nevinovate, cei de la KRUR ROMÂNIA chiar au pus la dispoziția persoanelor respective o cerere de restituire a sumelor încasate în mod abuziv și lipsite de justificarea prestării unor anumite servicii. Formularul respectiv este pus la dispoziția persoanelor pe site-ul oficial al acestora, sau aici. Odată completată, cererea trebuie scanată și trimisă alături de o copie după cartea de identitate (CI, buletinul) pe adresa de mail [email protected]. Restituirea banilor se face face în maximum 30 de zile de la încheierea cererii respective.

Într-adevăr, este vorba despre abuzuri nejustificate la adresa unor persoane care au fost executate silit pe nedrept, sub forma unor proceduri care depășesc premisele presupuse o etică a muncii și a legislației actuale. Dar, na, asta este, există oameni de acest gen și instituții care exploatează persoane în vederea satisfacerii propriilor interese. Cunoscând câtuși de puțin drepturile de care beneficiezi și procedurile pe care să le înaintezi către organele oficiale în astfel de situații, poți să manageriezi cât de cât, cel puțin pentru moment, astfel de circumstanțe neplăcute. Abuzuri KRUK ROMÂNIA.

Numele meu este Cioată Andrei, sunt student și sunt pasionat de scris. În ultimii ani am publicat trei cărți (proză și poezie) și, de asemenea, dețin un blog de recenzii de cărți cu o vechime de mai bine de 7 ani. Îmi place să mă documentez și să citesc din toate domeniile de activitate, în ideeade a-mi lărgi sfera de cunoștințe. Într-o lume specializată, vreau să cred că generaliștii întotdeauna vor triumfa. Mai ales când internetul îți pune la dispoziție atât de multe informații - trebuie să știi pe care să le alegi și cărora să le oferi creditul tău. De aceea, să redactez articole reprezintă nu doar o activitate pe care o fac cu plăcere și seriozitate, ci și una datorită căreia aflu tot mai multe despre acest ocean nemărginit al informațiilor care este internetul!

Lasă un comentariu

Share to...