Huawei P50 Pro Review – Chiar dacă nu am avut la dispoziție prea mult timp pentru a-l testa așa cum ar fi trebuit, pot să spun câteva lucruri viabile, zic eu, bazându-mă pe experiența mea persoană cu noul model Huawei P50 Pro. În aceeași măsură, voi avea în vedere și faptul că, pur și simplu, nu voi face niciodată trecerea de la iOS la Android, probabil datorită faptului că m-am obișnuit cu acest sistem de operare, iar utilizarea dispozitivelor Android mi se pare extrem de groaie.
Deoarece va fi un review personal, n-am să insist pe aspectele tehnice pe care le puteți găsi printr-un simplu search pe Google, ci pe scurta experiență pe care am avut-o cu acest model Huawei P50 Pro. Voi trece în revistă, totuși, câteva aspecte tehnice relevante, însă mă voi axa pe plusurile pe care eu am reușit să le găsesc, dar și câteva minusuri care mi-au îngreunat mult utilizarea telefonului.
Ce trebuie să știi despre Huawei P50 Pro
Huawei a anunțat apariția a trei smartphone-uri emblematice pentru gama din acest an. Este vorba despre Huawei P50, Huawei P50 Pro și modelul pliabil P50 Pocket. Acesta din urmă este, probabil, cel mai atrăgător nou model al companiei, însă P50 Pro iese în evidență. În afara Chinei, P50 Pro este livrat cu un procesor Snapdragon 888 de ultimă generație. Huawei P50 nu comercializează clienților internaționali telefoane 5G. Așadar, nu numai că telefonul are un procesor mai vechi decât alte flagship-uri care se lansează în 2022, dar nu oferă nici capacitate 5G. Pentru piețele globale, telefonul rulează, de asemenea, EMUI 12 (bazat pe Android 11, din 2021), mai degrabă decât propria platformă Harmony OS a Huawei, mult promovată. Bineînțeles, telefonulului îi lipsesc în continuare și aplicațiile Google, ceea ce face mult prea greoaie instalarea și actualizarea lor.
Cu toate acestea, Huawei P50 Pro promovează o mulțime de tehnologii de ultimă generație, un ecran OLED de 6.6 inch cu rata de împrospătare de 120 Hz. 2700 x 1228, cu eșantionare tactilă de 300 Hz. Există, de asemenea, o configurație cvadruplă marca Leica, cu obiective monocrome, ultra-wide și teleobiective de calitate. Huawei oferă P50 Pro în variantele de culoarea Cocoa Gold și Golden Black, Cocoa Gold fiint fotografiată în această recenzie. Huawei P50 Pro vine la pachet cu un încărcător imens SuperCharge de 66 W, cablu SUB-C, instrumentele de ejecție, ghidul de pornire rapidă și folia de protecție TP (atașată la telefon). În pachet am mai avut și o husă din plastic, pe care am folosit-o pentru a proteja telefonul.
Specificații cheie Huawei P50 Pro
N-am să insist mai mult asupra acestor aspecte, dat fiind faptul că dacă ați ajuns să căutați review-uri despre acest telefon, cu siguranță știți cum stă treaba cu ele. Vorbind din perspectiva unui simplu cumpărător, pot spune că experiența de navigare a fost plăcută, ușoară, fără întârzieri. Am reușit și să mă joc puțin, dar nu a fost vorba despre un joc cu cerințe prea mari de sistem.
Mi-a plăcut mult cum era afișată culoarea, nici prea intensă și nici prea slabă, faptul că l-am putut ține cu ușurință în mână, iar sunetul, iarăși, a fost la fel de OK. După cum am spus, singura problemă a fost faptul că mi-a fost greu să mă obișnuiesc cu procesul greoi de descărcare; dar asta doar până îi dai de capăt.
- Display: 6,6 inci, 1228 x 2700p, 120Hz, OLED
- Procesor: Qualcomm Snapdragon 888 (4G)
- RAM: 8 GB
- Stocare: 256 GB
- Camera frontală: 13MP
- Camera din spate: 50MP unghi larg, 64M teleobiectiv periscop, 13MP unghi ultra larg, senzor monocrom de 40MP
- Baterie: 4.360mAh, încărcare rapidă cu fir de 66W, încărcare fără fir de 50W
- Dimensiuni: 158,8 x 72,8 x 8,5 mm
- Greutate: 195 grame
- Sistem de operare: EMUI 12
- Culori: negru, auriu, alb
Huawei P50 Pro design
Modelul acestui telefon mi s-a părut a avea un design elegant, fin, dacă pot spune așa. Telefonul are o grosime de doar 8,5 mm, iar ecranul din sticlă curbată nu m-a încântat neapărat, dar arată destul de bine.
Din spate, P50 Pro este, totuși, mult mai atrăgător. Dual-Matrix Camera arată foarte fain, deși cineva mi-a zis că parcă „ar fi aragaz”. Carcasa camerei, cu 2 inele și 4 camere diferite cu siguranță nu ar atrage pe oricine, însă mie chiar mi-a plăcut.
Partea din spate, din sticlă, este extrem de reflectorizantă. Mai mult decât atât, parcă este un amgnet de amprente și urme, ceea ce ar trebui să luați în considerare dacă sunteți adepții unui telefon curat în permanență.
Ecranul OLED al modelului P50 Pro este perfect pentru jocuri, filme, videoclipuri și alt tip de content media. Balansul implicit de alb mi s-a părut puțin cam enervant, însă acest lucru poate fi cu ușurință ajustat din setările telefonului.
În ceea ce privește ecranul, ecranul OLED al lui P50 Pro arată excelent pentru jocuri, filme și altele asemenea. Balansul de alb implicit pare prea cald pentru ochiul meu, deși acest lucru poate fi ajustat în setări.
Huawei P50 Pro Cameră
Probabil unul dintre cele mai serioase motive de a cumpăra un telefon Huawei este reprezentat, de mai bine de jumătate de deceniu, de abilitățile de fotografiere ale acestei mărci. Huawei P50 Pro prezintă o configurație inedită a unei camere cvadruple, combinând un senzor principal de 50 MP cu un senzor monocrom de 40 MP, un senzor ultrawide de 13 MP și un senzor teleobiectiv de 64 MP cu zoom optic de 3.5x.
Caracteristicile nu se rezumă, în schimb, doar la numere – Huawei oferă camerei o tehnologie proprie de corecție a lentilelor XD Optics, cu motorul de imagine XD Fusion Pro Imaging Engine. Acestea din urmă înglobează ceea ce Huawei numește tehnologiile Super HDR, Super Zoom și AIS Pro.
Cu alte cuvinte, sunt de părere că această cameră de la Huawei P50 Pro este una dintre cele mai bune din domeniu. Detaliile și expunderea în condițiile de iluminare bună sunt imaculate, iar fotografiile sunt lipsite de distorsiuni ale obiectivului. Obiectivul principal față face de minune cu unele subiecte macro, însă camera poate trece automat la obiectivul ultrawide pentru lucrurile sau persoanele foarte apropiate.
Focalizarea este rapidă, chiar și pentru lucrurile aflate în mișcare. N-am făcut poze noaptea, din păcate, dar cu siguranță s-ar fi descurcat la fel de bine (sau, cel puțin, mai bine decât alți „concurenți” din domeniu, având în vedere superioritatea calității pozelor făcute ziua). Am să las câteva poze, menționând totuși că eu nu mă pricep la poze, în general, dar am încercat pe cât posibil să scot în evidență calitatea detaliilor și cât de bine focalizează.
M-a deranjat puțin camera frontală, mai ales fiindcă are automatizat efectul acela de „înfrumusețare” (evident, poate fi foarte ușor dezactivat). Cu toate acestea, parcă erau mult suprasaturate culorile, ceea ce ar putea da bine, într-adevăr, pe o poză pe care o postezi pe social media, dar mi s-a părut nerealistă. Măcar te poți juca ușor cu „lumina”, în sensul creșterii sau scăderii acesteia. În orice caz, pentru a vedea cam cum se comportă camera frontală, am făcut un selfie. Evident, deloc relevant, având în vedere că era în condiții de iluminare specifice (în camera mea).
Oricum, acest aspect nu minimalizează versatilitatea autentică a acestui telefon. Vă recomand să nu credeți în chestia aia cu zoom de 200x; claritatea pozelor se oprește la 10x, însă este suficient pentru orice fel de scenariu. Mai important este faptul că, în cele din urmă, calitatea imaginii este consistentă, clară, indiferent dacă fotografizei cu ultrawide, obiectivul principal, 2x, 5x sau 10x. Calitatea imaginii scade, ușor, la distanțe mai mari.
Ultrawide de la Huawei oferă acum și fotografii 4:3, în loc de 16:9. P50 Pro chiar oferă o experiență plăcută din acest punct de vedere; camera frontală este și ea flexibilă, oferind posibilități pentru 0,8x și un cadru mai larg pentru poză, atunci când, spre exemplu, vreiți să faceți selfie într-un grup de persoane. N-am putut să îl testez mai mult timp, dar cu siguranță are și multe alte opțiuni impresionante de oferit. Un minus pe care l-am putut observa este faptul că – probabil așa cum este normal -, există o oarecare granulație vizibilă, în special atunci când se face zoom cu camera teleobiectiv, în condiții de iluminare slabă.
Alte specificații
Nu știu la ce m-aș mai putea raporta, dat fiind faptul că, așa cum am spus, nu voi intra în alte detalii de ordin tehnic, poate inaccesibile pentru unii și așa mai departe. În acest review am vrut să vă ofer o perspectivă simplă, neinițiată, a unui consumator care folosește un astfel de telefon doar pentru chestii obișnuite.
Cu toate acestea, mă gândesc că nu-i un telefon „pentru oricine”, întrucât îți pune la dispoziții atât de multe caracteristici noi, profesionale. Chiar dacă are minusurile sale. Spre exemplu, eu aș folosi acest telefon exclusiv pentru poze (mi se pare că, într-adevăr, chiar excelează din acest punct de vedere) și, eventual, să consum content video (filme, videoclipuri etc). Faptul că îi lipsesc serviciile Google mi se pare cel mai mare dezavantaj, sincer, și oricât de mult mi-ar plăcea camera acestui telefon, nu cred că aș putea trece peste acest dezavantaj (+ celelalte amintite).
Vorbind de calitatea sunetului, n-am avut probleme. Mi s-a părut că melodiile se aud foarte bine, și, în fine, nici nu știu dacă aș putea aprecia care sunt diferențele la nivel de sunet (asta, bineînțeles, dacă nu sunt chiar evidente).
Având în vedere bateria de 4.360mAh, aceasta m-a ţinut mai mult decât m-am aşteptat, cu o încărcare de 100% poţi sta liniştit pe YouTube sau să te joci timp îndelungat şi la final de zi tot vei mai avea ceva baterie. De asemenea, încărcarea a fost foarte rapidă, raportând acestea în comparaţie cu un iPhone, pot spune că sunt foarte mulţumit.
Preț Huawei P50 Pro
În ceea ce privește prețul, acesta este de 5.499 lei la precomandă, integral, sau cu 916,5 lei/ lună. După cum am spus, eu, unul, nu mi l-aș cumpăra, în special pentru că nu pot renunța la sistemul de operare iOS. Cu toate acestea, P50 Pro chiar are niște caracteristici care îl scot în evidență. Nu știu cât a evoluat P50 Pro față de P40 Pro, dar cu siguranță este un model așteptat de fanii acestei mărci.
Nota* Pentru acest review GEEKI a propus testarea telefonului din punctul de vedere a unui nou iniţiat în lumea Android şi am dorit să simulăm cu adevărat experienta unui utilizator obişnuit, fără prea multe date tehnice ce pot fi găsite cu uşurinţă pe internet. Dacă doreşti mai multe informaţii despre acest telefon, pe care probabil nu le-am parcurs, şi te-ar fi interesat, ne auzim la rubrica de comentarii, echipa GEEKI îţi va sta la dispoziţie.