Proiectul Luna de la Dell: viitorul laptopurilor modulare, reciclabile și dinamice

Proiectul Luna de la Dell: viitorul laptopurilor modulare, reciclabile și dinamice

În lumea computerelor, spre deosebire de console, a fost întotdeauna posibil să se schimbe mai multe tipuri de componente pentru a obține noi și înalte niveluri de performanță de-a lungul anilor. Ei bine… oarecum! În trecut, era posibil să se schimbe procesoarele, stocarea, memoria etc. în cazul laptopurilor. În zilele noastre, însă, lucrurile nu mai stau la fel – mai ales în ultimii ani, când am văzut că producătorii investesc din ce în ce mai mult în componente asamblate prin lipire pentru a economisi bani și a face dispozitivele mai subțiri.

Cu toate acestea, la fel cum nu este sustenabil să cumperi un telefon nou în fiecare an, nu este bine pentru mediul înconjurător – și, în consecință, pentru viitorul nostru – să tot cumpărăm un laptop nou și să-l aruncăm pe cel vechi. De aceea, acum există o propunere foarte interesantă despre cum ar putea arăta un laptop modular, unul care să fie durabil și, desigur, atemporal. Haideți să-l analizăm.

Proiectul Luna de la Dell

Proiectul Luna de la Dell încearcă să ne facă să ne gândim la posibilitatea de a construi un laptop din bucăți și de a înlocui doar ceea ce este necesar în timp, pentru a fi mai responsabili, mai conștienți și mai prietenoși cu mediul înconjurător. Acest lucru este, de asemenea, extrem de pozitiv în ceea ce privește reparațiile, deoarece utilizatorii pot înlocui pur și simplu piesa defectă în loc să trimită în service respectivul dispozitiv sau, și mai rău, să cumpere unul nou. Acest design permite, de asemenea, utilizatorului să rămână la curent cu ultimele noutăți, deoarece poate schimba ecranul, procesorul, memoria, spațiul de stocare, placa grafică… Ei bine… Totul!

Deci, ce părere avem? Este acesta viitorul? Nu este aceasta prima dată când se ia în considerare un design modular în lumea dispozitivelor portabile? Ei bine, nu. Google a avut Proiectul Ara, care era practic tot un fel de Luna dar pentru smartphone-urile Android.

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.
Share to...