HBO Max elimină sute de desene animate clasice Looney Tunes și Flintstones

HBO Max elimină sute de desene animate clasice Looney Tunes și Flintstones

În cea mai recentă inițiativă surprinzătoare a Warner Bros. Discovery, sute de desene animate clasice Looney Tunes și Flintstones au fost eliminate de pe serviciul de streaming HBO Max. Această schimbare a venit fără niciun avertisment sau explicație, lăsându-i pe abonați nedumeriți și întrebându-se de ce au dispărut brusc aceste clasice.

Dispariția Looney Tunes

Dispariția lui Looney Tunes a fost semnalată pentru prima dată de CCN pe Twitter. 31 de sezoane ale scurtmetrajelor Looney Tunes au fost disponibile anterior pe HBO Max, reprezentând 511 episoade în total. După eliminarea de către HBO Max a sezoanelor 16-31, au rămas doar 255 de scurtmetraje. Aceasta este o reducere majoră, deoarece au fost produse peste 1.000 de scurtmetraje de animație în seriile Looney Tunes și Merry Melodies începând cu anii 1930.

The Flintstones Cut

În plus față de surpriza reprezentată de eliminarea Looney Tunes, Warner Bros. Discovery a eliminat și sezoanele 4, 5 și 6 din The Flintstones. Primele trei sezoane sunt încă disponibile, dar ultimele trei au dispărut. Acest lucru s-a întâmplat fără niciun avertisment sau explicație și nu a existat niciun indiciu în cele mai recente liste de noi sosiri și plecări de la HBO Max că vreunul dintre cele două seriale ar urma să dispară.

Motivul eliminării nu este clar

Dacă și când va fi dezvăluit motivul pentru care aceste seriale au fost eliminate, vom avea grijă să vă anunțăm. Există o șansă reală ca acestea să aibă aceeași soartă ca Westworld, The Nevers și alte seriale HBO pe care Warner Bros. Discovery a decis să le plaseze către serviciile gratuite de streaming TV cu suport publicitar (FAST). Însă, nu este exclus ca aceasta să fie totuși o greșeală și episoadele să revină.

Dezamăgire provocată de tratamentul aplicat de WB în ceea ce privește animația

Pentru ceva care ar trebui să fie una dintre pietrele de temelie ale companiei lor, Warner Bros. Discovery continuă să arate că nu are absolut nicio idee despre ce să facă cu desenele animate clasice sau cu animația în general. Până în ziua de azi, scurtmetrajele de desene animate care au început în 1930 rămân hilare și mă surprind întotdeauna prin modul în care animatorii au găsit modalități neobișnuite de a forța tehnicile din acest mediu în direcții noi pentru a obține amuzament.

Ceea ce mă uimește și mai mult este volumul mare de personaje pe care le-au creat, în care fiecare dintre ele este pe deplin realizat și are stilul său unic de a fi comic. Și totuși, tot ceea ce WB este dispus să facă cu ele este „Ce-ar fi dacă ar juca baschet în interiorul unui server?”. Este pur și simplu deprimant.

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.
Share to...