OceanGate continuă să vândă bilete pentru tururile de pe epava Titanic, în ciuda tragediei din Titan

OceanGate

OceanGate Expeditions, compania specializată în tururi subacvatice, nu a oprit organizarea excursiilor către epava Titanicului, chiar și după accidentul tragic al submarinului Titan, în care cinci persoane și-au pierdut viața. Compania continuă să vândă bilete pentru programul său de tururi din 2024, la prețul de 250.000 de dolari.

Chiar și în urma tragediei care a avut loc, OceanGate Expeditions oferă în continuare „o oportunitate unică de a se aventura în adâncurile istoriei și de a explora zona în care se află epava Titanicului”, conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al companiei. Programul de tururi pentru anul 2024 este disponibil sub titlul „Expediții”.

Cei care doresc să participe la excursiile turistice către epava Titanicului vor avea posibilitatea de a alege între două călătorii programate în perioada 12-20 iunie și 21-29 iunie 2024. Este important de menționat că prețul biletelor este listat pe site-ul web al companiei ca fiind de 250.000 de dolari.

OceanGate

„Fiți unul dintre puținii norocoși care au văzut Titanicul cu propriii ochi” – în ciuda tragediei tragice, OceanGate Expeditions utilizează și o frază de marketing atrăgătoare pentru a atrage participanți la această călătorie pe site-ul său. Este un demers interesant, care poate stârni interesul multor oameni.

În luna iunie a anului curent, submarinul denumit Titan, care a coborât în Oceanul Atlantic pentru a explora epava Titanicului, și-a pierdut contactul. Trei zile mai târziu, autoritățile de coastă americane au raportat descoperirea unor resturi în apropierea epavei Titanicului. Curând, s-a confirmat că acestea erau părți ale submarinului dispărut. Analizele ulterioare au scos la iveală că toți pasagerii din submarin și-au pierdut viața în momentul tragic.

Submarinul aparținea companiei OceanGate Expeditions și era ocupat de cinci persoane: Stockton Rush, președintele și fondatorul companiei, Paul-Henri Nargeolet, exploratorul marin francez, Hamish Harding, miliardar britanic și proprietarul companiei Action Aviation, Shahzada Dawood, om de afaceri pakistanez, și fiul său, Sulaiman.

Chiar și în fața acestei tragedii, OceanGate Expeditions continuă să ofere posibilitatea explorării epavei Titanicului. Totuși, trebuie să ne amintim întotdeauna de importanța respectului față de cei care și-au pierdut viața în acea tragedie. Astfel de tururi subacvatice pot fi fascinante pentru unii oameni, dar trebuie să fie organizate cu cea mai mare atenție și siguranță posibilă, pentru a evita incidente similare în viitor.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un comentariu

Share to...