Android trimite de 20 de ori mai multe date către Google decât iOS le trimite la Apple

Android și iOS sunt cele mai populare platforme mobile din lume, reprezentând efectiv un adevărat duopol. Indiferent de tipul de experiență de utilizator oferit de cele două sisteme de operare pentru dispozitive mobile, Google și Apple colectează informații despre sistemul lor de operare care sunt esențiale pentru funcționarea lor.

Cei doi uriași sunt flămânzi după informații?

Noile cercetări efectuate de Douglas Leith de la Trinity College din Irlanda au evidențiat datele pe care ambele companii le colectează pe sistemele lor de operare respective. De fapt, prin unele măsurători efectuate folosind un Google Pixel 2 cu Android 10 și un iPhone 8 cu iOS 13.6.1 (cu jailbreak), s-a descoperit că dispozitivele trimit informații de mai multe ori.

Ambele sisteme de operare, de exemplu, trimit date când un SIM este introdus în telefoane, atunci când derulați lista setărilor generale și, de asemenea, din aplicații preinstalate, cum ar fi Siri, Safari, iCloud, Google Chrome, YouTube, Google Docs, Google Messages, Căutare Google și multe altele.

Măsurând informațiile partajate zilnic cu Apple și Google, s-a descoperit că gigantul Cupertino colectează aproximativ 42 KB de date la fiecare început, în timp ce Google aproximativ 1 MB. Dacă este inactiv, smartphone-ul trimite aproximativ 1 MB de informații la Google la fiecare 12 ore, în timp ce Apple primește aproximativ 52 KB. În total, având în vedere doar piața SUA, Google colectează aproximativ 1,3 TB de informații la fiecare 12 ore și Apple 5,8 GB.

google apple android ios raccolta dati ricerca 1 635x89 1

Atât Google, cât și Apple, însă, nu sunt de acord cu privire la modul în care cercetătorul a adunat aceste informații. Un purtător de cuvânt al gigantului Mountain View a declarat că „Am identificat defecte în metodologia cercetătorului pentru măsurarea volumului de date și nu suntem de acord cu afirmațiile ziarului că un dispozitiv Android partajează de 20 de ori mai multe date decât un iPhone. Conform cercetărilor noastre, aceste rezultate sunt dezactivate cu un ordin de mărime și am împărtășit preocupările noastre metodologice cu cercetătorul înainte de publicare. Această cercetare prezintă în mare măsură modul în care funcționează smartphone-urile. Mașinile moderne trimit în mod regulat date de bază despre componentele vehiculului, starea lor de siguranță și programele de service către producătorii de mașini, iar telefoanele mobile funcționează în moduri foarte similare. Acest raport detaliază acele comunicări care ajută la asigurarea actualizării software-ului iOS sau Android,. „

Purtătorul de cuvânt Apple este de acord cu Google și pune la îndoială modul în care cercetătorul a elaborat raportul, subliniind, de asemenea, că compania nu urmărește locația utilizatorilor, așa cum este indicat de imaginea de mai sus.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un comentariu

Share to...