Apple limitează utilizarea aplicațiilor de inteligență artificială de către angajații săi

Apple a început să limiteze utilizarea unor aplicații de inteligență artificială generativă, cum ar fi ChatGPT, de către propriii angajați, în încercarea de a proteja confidențialitatea datelor utilizatorilor. Această decizie a fost luată după ce OpenAI a lansat o aplicație pentru chatbot-ul ChatGPT pentru iPhone și iPad, dar nu este sigur dacă angajații Apple vor fi autorizați să o folosească.

Apple este preocupată de posibila divulgare a datelor confidențiale prin intermediul acestor aplicații, iar aceste îngrijorări sunt împărtășite de alte companii, precum Samsung. De asemenea, compania a solicitat angajaților să nu utilizeze Copilot de la GitHub, care automatizează scrierea codului software.

ChatGPT este un chatbot specializat în conversația cu utilizatorii umani, capabil să răspundă la întrebări, să sintetizeze texte și să efectueze alte activități. Cu toate acestea, atunci când sunt folosite modele de inteligență artificială generativă, datele introduse de utilizatori și istoricul întrebărilor sunt trimise către serverele dezvoltatorului pentru a permite îmbunătățiri continue ale platformei.

În ultimele luni, ChatGPT a fost temporar indisponibil din cauza unui bug care a permis unor utilizatori să vadă titlurile din istoricul chat-ului altor utilizatori. Din acest motiv, Garante della Privacy din Italia a blocat accesul la chatbot și a solicitat OpenAI să implementeze instrumente pentru a proteja confidențialitatea datelor și pentru a face utilizarea aplicației mai transparentă.

Apple este cunoscută pentru măsurile sale riguroase de securitate și protejarea datelor utilizatorilor. În timp ce Siri, asistentul vocal al companiei, a fost lansat în 2011, Apple a rămas în urmă față de alți asistenți vocali, din cauza politicii sale de protejare a confidențialității, care încearcă să păstreze majoritatea datelor utilizatorilor în dispozitive, nu pe servere externe. Cu toate acestea, Apple este încă interesată de inteligența artificială generativă și dezvoltă propriul său model de limbaj de dimensiuni mari.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *