Apple se pregătește să intre pe piața dronelor. Compania a obținut aprobarea unui brevet în acest sens

Apple se pregătește să intre pe piața dronelor. Compania a obținut aprobarea pentru un brevet în acest sens

Se pare că Apple se pregătește să intre pe piața dronelor în viitorul apropiat. Gigantul tehnologic a aplicat recent un brevet pentru „systems and methods for pairing/unpairing unmanned aerial vehicles (UAVs) to/from UAV controllers (UACs)” la Oficiul pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite, care ulterior a și fost acceptat. Această autorizație de brevet ar putea deschide calea pentru ca Apple să își dezvolte propria linie de drone, care ar putea fi utilizate pentru o varietate de aplicații, de la fotografie și videografie la supraveghere și cartografiere. Va fi interesant de văzut cum se va desfășura incursiunea Apple în industria dronelor și dacă va putea concura cu jucători consacrați precum DJI și Parrot.

Deși nu este clar dacă și când Apple va lansa efectiv o dronă, recenta autorizare a brevetului este un indiciu puternic că firma explorează această tehnologie. Documentul de brevet, care este disponibil pe site-ul web al USPTO, conține 47 de pagini de informații detaliate despre sistemul de împerechere propus între UAV-uri și controllere. Documentul menționează, de asemenea, potențialul de interacțiune cu un telefon mobil, sugerând că dronele Apple ar putea fi controlate și operate cu ajutorul unui dispozitiv iOS. Deși mai este un drum lung până când vom vedea dronele Apple pe cer, interesul companiei pentru această tehnologie merită cu siguranță să fie urmărit.

Brevetul acceptat a lui Apple în această săptămână este rezultatul unei cereri depuse de companie în luna octombrie a anului trecut. Descrierea sumară oferită de Apple și prezentă în document este următoarea:

„Aparatură, sisteme și metode de împerechere/deconectare a vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) la/de la controlerele UAV (UAC). Un UAV și/sau UAC poate iniția, pe baza unei condiții de activare, o împerechere/deconectare a UAV-ului la/de la un UAC gazdă și primirea, de la o rețea, a unei actualizări de configurare care poate confirma împerecherea/deconectarea UAV-ului cu UAC-ul gazdei. Condiția de declanșare poate include cel puțin unul dintre UAV-uri care se deplasează dintr-o locație desemnată ca fiind controlată de către UAC gazdă, UAV-ul care se deplasează într-o locație în care UAC-ul gazdă este împiedicat să controleze UAV-ul, gazdă și/sau UAC-ul gazdă pierzând capabilitățile de semnalizare. Actualizarea configurației poate include cel puțin o cauză, un identificator asociat cu UAV, un identificator asociat cu UAC gazdă, un identificator asociat cu un sistem aerian fără pilot (UAS)”.

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.
Share to...