Ce este „Super Alexa Mode” și cum se activează?

Super Alexa Mode

Unul dintre punctele forte ale asistentului personal Alexa este reprezentat de capacitățile sale de conversație. Multe dintre funcțiile sale au scopuri practice, dar altele sunt acolo doar pentru a vă amuza sau pentru a vă aduce zâmbetul pe față. Acesta este cazul și cu Super Alexa Mode, funcție pe care dezvoltatorii l-au ascuns în interiorul asistentului Amazon.

În esență, putem spune că este un semn de bun simț, deoarece pentru a-l activa trebuie să aplicăm celebrul „cod Konami”.

Cum se activează modul Super Alexa

Codul Konami este o secvență foarte specifică de comenzi care constă în a-i spune lui Alexa următoarele: „Alexa, sus, sus, sus, jos, jos, jos, jos, stânga, dreapta, stânga, stânga, stânga, dreapta, B, A, start”.

Deoarece este o comandă destul de complicată, este posibil să nu o facem bine de prima dată, caz în care Alexa ne va avertiza spunându-ne: „Modul Super Alexa este super secret, îl pot activa doar dacă îmi spuneți codul corect”.

Dacă suntem buni și spunem codul din prima încercare, Alexa va răspunde cu „Ding, ding, ding! Codul este corect, se descarcă actualizarea!”, în timp ce auzim strigăte și aplauze pe fundal. Dacă asta înseamnă să fii un geniu al calculatoarelor, cu siguranță avem un viitor promițător.

Alteori, Alexa ne va delecta urechile și cu alte mesaje, cum ar fi „Woo-hoo, good job! Modul Super Alexa activat” sau „Felicitări, codul exact este corect”. Bineînțeles, asta e tot, deoarece modul Super Alexa este doar atât, o mică glumă care nu are nicio utilitate în afară de ceea ce tocmai am menționat.

Ce este codul Konami?

Așa-numitul „Cod Konami” este un cheat care putea fi folosit în anumite jocuri Nintendo NES, dezvoltate de Konami.

Cheat-ul era activat prin executarea unei secvențe de apăsări de taste și de butoane cu ajutorul controlerului consolei, iar în cazul jocului Contra, a fost folosit pentru a obține 30 de vieți suplimentare într-un joc cunoscut pentru nivelul său ridicat de dificultate. În alte jocuri, cum ar fi Gradius, acest lucru însemna să obții toate îmbunătățirile pentru nava ta de la început.

Practic, este un cod care a fost implementat de către dezvoltatorii Konami pentru a fi folosit de programatori în timpul testelor jocurilor lor și, deși inițial au uitat să îl șteargă la lansarea versiunii comerciale, a fost folosit în continuare ca un semn de salut pentru jucători.

De atunci, codul Konami a devenit cunoscut și apare în multe jocuri care nu au nimic de-a face cu Konami, cum ar fi Bioshock, Tetris sau Fortnite, și îl putem găsi și pe unele site-uri web și în alte aplicații, cum ar fi Google Assistant (care, apropo, face câte o mențiune ocazională despre marele său prieten Alexa).

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.

Lasă un comentariu

Share to...