cum-utilam-o-bucatarie-mica-3-idei-pentru-a-nu-parea-aglomerata

Adesea, spațiul dedicat bucătăriei nu este atât de amplu pe cât ne-am dori, mai ales în calitate de gospodine. Această încăpere este poate cea mai importantă dintr-o locuință și, dacă nu este suficient de vastă, poți resimți un disconfort de fiecare dată când o folosești.

Fie că-ți construiești tu însuți locuința, fie că o achiziționezi de la altcineva, se întâmplă fie să nu prevezi de la bun început spațiul care îți este necesar pentru bucătărie, fie să fii nevoit să accepți casa așa cum este, fiindcă per ansamblu e un preț bun și nu vrei să ratezi ocazia, așa că faci achiziția.

În cele din urmă, te trezești în fața unui fapt împlinit și aparent irevocabil: ai o bucătărie cu spațiu insuficient pentru cât de multe ți-ai dori să faci acolo, pentru toate acele imagini cu amenajări și decorațiuni pe care le-ai vizionat pe internet și pe care ți-ai fi dorit să le adaptezi acestui spațiu al tău.

Doar că situația nu e nu e nici pe departe disperată. În pofida spațiului restrâns de care dispui, poți apela la anumite trucuri ce pot conferi senzația unei suprafețe mult mai ample decât este, de fapt, în realitate.

Iată cum îți poți mobila și utila bucătăria, astfel încât să pară mai spațioasă și să-ți ofere confort în mișcare, de fiecare dată când o folosești

1. Optează pentru electrocasnice incorporabile

Electrocasnicele încorporabile au darul de a conferi bucătăriei un aspect omogen și profesional, punând în evidență obiectele de mobilier și, implicit, camera va părea mai aerisită, mai spațioasă și amenajată pe un stil scandinav, caraterizat de oarecare doză de simplitate și minimalism. De exemplu, poți alege să încorporezi un congelator de la Altex.ro, în loc să-l plasezi într-un colț al camerei, separat de mobilier. Astfel, te vei bucura de confortul de a avea suficient spațiu de depozitare la rece pentru alimentele familiei tale, iar bucătăria va părea foarte compactă și simplă.

2. Alege mobilier modular

Poate că astăzi ai nevoie de o masă în bucătărie, dar mâine vrei să ai mai mult spațiu pentru a putea găti în tihnă nenumărate feluri de mâncare, vei vrea să te miști în voie să faci curat, iar o masă te-ar incomoda.

Ei bine, ca să te bucuri de o astfel de flexibilitate nu e nevoie să muți o masă dintr-un colț al camerei în altul și nici să o scoți din încăpere ca să cureți podeaua. Poți opta pentru mobilier modular. Adică, spre exemplu, dintr-un dulap să existe posibilitatea de a se extinde o masă cu picioare pliabile, pe care să o întinzi și strângi după cum ai nevoie.

3. Orientează-te către culori deschise

Culorile deschise aplicate pe perete sau ca obiecte de mobilier și decor au darul de a conferi unei încăperi mai mult spațiu din punct de vedere vizual.

Designerii nu recomandă sub nicio formă aplicarea unei faianțe de culoare neagră într-o bucătărie mică, decât dacă vorbim poate de mici accente cromatice, însă este destul de dificil să obții efectul scontat fără a te consulta cu un specialist, așa că e recomandabil să eviți culorile închise și să te orientezi către o paletă cromatică caldă și deschisă, chiar vibrantă. Poți alege culori pastelate, cum ar fi rozul pudrat, ideale pentru a da senzația de căldură, acel sentiment de familiaritate și de intimitate, dar și de luminozitate și spațiu amplu.

În concluzie, dacă ai o bucătărie mică și vrei să pară mai spațioasă, dar să fie și mai practică, nu uita că electrocasnicele încorporabile sunt o soluție bună, la fel și mobilierul modular și culorile deschise și calde.

Sursă foto: pexels.com