Procesul de cumparare Twitter de catre Elon Musk continua in pauza dupa controversa legata de numarul de conturi false prezente pe platforma, si se pare ca magnatul nu il va relua pana nu va reusi sa scada oferta care, amintim, a fost inchisa initial. pentru 44 de miliarde de dolari. De asemenea, CEO-ul Tesla și SpaceX a subliniat că prețul achiziției ar trebui redus proporțional cu numărul real de boți care sunt activi pe rețeaua de socializare. Potrivit estimărilor lor, aceștia reprezintă cel puțin 25% din toți utilizatorii, și nu 5%, după cum a indicat compania.
Miliardarul nu și-a confirmat cu adevărat intenția de a reduce prețul ofertei cu 25%, dar este de acord cu această strategie împărtășită inițial de Ian Miles Cheong, care este cunoscut pentru opiniile sale conservatoare pe Twitter. Cheong, potrivit Business Insider, a spus că „dacă 25% dintre utilizatori sunt roboți, afacerea de achiziție pe Twitter ar trebui să coste cu 25% mai puțin” , iar Musk a răspuns: „absolut”.
Dacă Elon Musk va reuși în sfârșit să demonstreze că Twitter minte în privința acelui puțin 5% din conturile false active pe platformă și decide să mizeze pe o reducere proporțională, costul achiziției Twitter ar fi de aproximativ 33 miliarde de dolari, în loc de 44 de miliarde care au fost detaliate în acord. Atâta timp cât, da, numărul de boți reprezintă 25% din toți utilizatorii rețelei de socializare, așa cum suspectează sud-africanul.
Elon Musk suspectează numărul de boți, în timp ce Twitter asigură că aproape că nu există conturi false
Nu este prima dată când Elon Musk își confirmă intenția de a reduce prețul de achiziție a lui Twitter dacă se dovedește că compania minte în legătură cu numărul de conturi false de pe platformă. Magnatul a detaliat în urmă cu doar câteva zile că renegocierea prețului este ceva care „nu este exclus” și a asigurat, de asemenea, că cu cât își pune mai multe întrebări, cu atât preocupările îi cresc.
Recent, Musk a postat pe Twitter despre modul suspect al lui Twitter de a număra numărul de boți de pe rețeaua socială. „Ei încă refuză să explice cum calculează că 5% dintre utilizatorii zilnici sunt falși/spam! Foarte suspicios”, a spus el.
În ciuda acuzațiilor lui Elon Musk, Parag Agrawall, actualul CEO al Twitter, susține că numărul de conturi false este cu adevărat scăzut, deoarece calculează că elimină mai mult de jumătate de milion din aceste tipuri de conturi în fiecare zi. Agrawall a asigurat însă că nu este posibil să se facă o estimare specifică a numărului de boți de pe Twitter, în timp ce Musk a sugerat utilizatorilor să ia un numar aleatoriu de 100 de conturi și să verifice care dintre ele sunt false.