HardwareJocuriŞtiri

GeForce NOW Ultimate trece pe RTX 4080 și oferă 240 de cadre pe secundă în cloud gaming

Nvidia a anunțat că GeForce Now va trece într-o cu totul altă etapă odată cu lansarea plăcilor grafice GeForce RTX 40X0. Firma a început să își modernizeze serverele (SuperPOD) ale serviciului său de jocuri în cloud cu noile RTX 4080, fiecare dintre acestea oferind o putere de procesare grafică de peste 64 teraflopi – o creștere de 75% față de generația anterioară, care era bazată pe GeForce RTX 3080. Acest lucru va reprezenta o diferență uriașă pentru utilizatori deoarece acum se ating niveluri de performanță și calitate grafică care erau pur și simplu de neconceput în cloud cu doar câțiva ani în urmă. Nvidia susține că abonații Ultimate vor putea să obțină 240 de frame-uri pe secundă pe terminalul lor din cloud, cu suport complet pentru G-Sync, raytracing, supraeșantionare DLSS3 și platforma NVIDIA Reflex, care poate reduce latența sub 40 de milisecunde.

Tot astăzi a mai fost anunțat că GeForce NOW™ va depăți limita rapidității cu GeForce RTX™ 4080 pentru miliarde de dispozitive – disponibile exclusiv în noul nivel de membru Ultimate, de înaltă performanță. Având la bază arhitectura NVIDIA Ada Lovelace, SuperPOD-urile GeForce NOW RTX 4080 actualizate vor oferi peste 64 teraflopi de putere grafică unui utilizator individual, ceea ce reprezintă de peste 5 ori mai mult decât un Xbox Series X și de aproape 1,75 ori mai mult decât SuperPOD-urile din generația anterioară.

Membrii actuali ai GeForce NOW RTX 3080 vor fi trecuți imediat la abonamentul Ultimate și vor fi printre primii care vor experimenta toate avantajele performanței GeForce RTX 4080 în cloud atunci când serverele vor începe să fie lansate la sfârșitul acestei luni. Astfel, datorită tehnologiilor NVIDIA RTX introduse odată cu abonamentul Ultimate, jocurile în cloud ating noi culmi. Membrii GeForce NOW Ultimate urmează să primească trei actualizări majore de streaming. Împreună cu NVIDIA Reflex, jocurile pe care le vor parcurge membrii se vor simți ca și cum ar fi pe un PC desktop. Jocurile 4K trec de la rapid la mai mult decât rapid, cu un upgrade de la 60 fps la 120 fps, în timp ce monitoarele ultrawide vor fi suportate pentru prima dată, la o rezoluție de până la 3.840 x 1.600, incluzând multe variante populare, precum 3440 x 1440 și 2560 x 1080.

Dacă vă interesează doar blockbusterele momentului și aveți deja un monitor frumos, ați putea fi tentați de această ofertă Ultimate. În plus, prețul nu s-a schimbat odată cu acest upgrade; este în continuare de 19,99 euro pe lună (sau 99,99 euro pentru 6 luni). Membrii Ultimate se pot bucura de sesiuni de streaming mai lungi, de cel mai rapid acces la cele mai performante servere de jocuri în cloud și de setări de joc care rămân valabile de la o sesiune la alta. GeForce NOW a depășit recent pragul de 1.500 de jocuri – cu mega-hit-uri de la publisheri de top precum Electronic Arts și Ubisoft, titluri indie populare pentru PC precum Valheim și Rust, și peste 100 dintre cele mai cunoscute jocuri free-to-play precum Fortnite și Genshin Impact. În fiecare GFN Thursday sunt lansate jocuri noi, iar noile funcții, cum ar fi sincronizarea contului Ubisoft, permit membrilor să intre instantaneu în jocurile lor.

Marian Mărian

Marian este un adept al culturii geek și prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.
Back to top button