Gemini de la Google: Lansare Amânată, Așteptări Ridicate

Se pare că Google a amânat în tăcere lansarea modelului său de inteligență artificială de ultimă generație, Gemini, până în anul următor. Conform zvonurilor, Gemini se distinge prin abilitățile sale remarcabile de generare a textelor și imaginilor.

Cel mai complex model de inteligență artificială dezvoltat până acum de către Google va necesita mai mult timp înainte de a fi lansat pe piață. Potrivit informațiilor obținute, gigantul software a amânat în liniște lansarea inteligenței artificiale Gemini până în anul următor. Momentan, nu există o dată precisă de lansare pentru Gemini. La momentul prezentării sale inițiale, se spunea că Gemini are capacități de generare a textelor și imaginilor fără concurență.

Gemini este descris ca fiind o nouă generație de inteligență artificială și multimodală. Cu alte cuvinte, Gemini poate procesa mai multe tipuri de date. De asemenea, se afirmă că are capacitatea de a înțelege și de a produce alte tipuri de conținut, precum site-uri web, pe baza unui proiect sau a unei descrieri scrise. Cu toate acestea, potrivit ultimelor rapoarte, amânarea până în începutul anului 2024 a fost decisă în tăcere din cauza îngrijorărilor cu privire la fiabilitatea inteligenței artificiale în răspunsurile la solicitările și întrebările care nu sunt în limba engleză. În condiții normale, lansarea lui Gemini era planificată pentru săptămâna viitoare.

Deși încă nu a fost lansat pentru uz public, se spune că Gemini oferă performanțe superioare față de GPT-4 al OpenAI, datorită folosirii unei cantități mai mari de putere de calcul. Sissie Hsiao, Vicepreședintele și directorul responsabil de Bard și Google Assistant, a declarat anterior că Gemini poate genera instantaneu vizual și povestiri bazate pe acele imagini.

Cu toate că Google deține deja propriul său model de inteligență artificială numit Bard, analiștii susțin că ChatGPT, deși mai puțin specializat, are o conștientizare a consumatorului mai puternică. Totuși, odată cu lansarea lui Gemini, echilibrul ar putea să se schimbe, conform susținerilor. Rămâne de văzut cum va influența această așteptată lansare lumea inteligenței artificiale.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *